Olympiakos, Newcastle winnen

Anthony Van der Planken

FC Basel – OSC Lille: 0-0

FC Basel is er thuis niet in geslaagd om het Franse OSC Lille te kloppen. De Zwitsers geraakten op een besneeuwd veld niet verder dan 0-0, al waren er kansen genoeg om te winnen. Giménez en Julio Rossi toonden zich beiden slechte afwerkers, want ze misten kans op kans. Lille-doelman Sylva kroonde zich uiteindelijk tot held van de avond, want met enkele prachtige saves hield hij de 0-0 op het bord. De Fransen kunnen het volgende week afmaken in eigen huis, al zal dat tegen dit sterk Basel niet makkelijk gaan.

Alemannia Aachen – AZ Alkmaar: 0-0

Ook Aachen – AZ eindigde op 0-0. Ook hier was een keeper de held van de avond, namelijk de Duitser Stephan Straub. De eerste grote kans was voor onze landgenoot
Stein Huysegems, maar zoals de score doet vermoeden, slaagde hij er niet in te scoren. Toch was hij niet de enige, want ook collega's Meerdink en Nelisse misten. In ieder geval ziet het er goed uit voor de jongens van Co Adriaanse, want volgende week één keertje scoren kan al genoeg zijn.

Heerenveen – Newcastle: 1-2

Heerenveen heeft thuis net niet kunnen stunten tegen Newcastle. De Friezen stonden lange tijd voor tegen Newcastle, maar moesten zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Na 25 minuten bracht Klaas-Jan Huntelaar de thuisploeg verdiend op voorsprong. Heerenveen hield daarna lang de touwtjes in handen, maar moest zich iets na het uur toch gewonnen geven. Bakkati was de boosdoener. Newcastle rook bloed en ging meteen op zoek naar de winnende treffer. Die kwam er ook, zo'n 8 minuten voor tijd. Bowyer werkte een voorzet van Kluivert schitterend in doel. Wat later mocht die Bowyer trouwens inrukken met een tweede gele kaart. Maar dat zal de Engelse pret niet bederven, want Newcastle is met deze 1-2 zo goed als gekwalificeerd.

Olympiakos – Sochaux: 1-0

Olympiakos klopte thuis het Franse Sochaux met het kleinste verschil. Okkas scoorde na 29 minuten de enige treffer van de wedstrijd. Er wacht Sochaux nog een zware avond in het eigen stadion, maar de 1-0 achterstand is zeker niet onoverbrugbaar.