Chelsea kraakt met 10 man

Tonnelier Caroline

Dé topaffiche van de 1/8e finales van de Champions League is geëindigd op een 2-1 overwinning voor FC Barcelona.  De Catalaanse koploper in de Primera Division was tegen Chelsea bijna voortdurend in de aanval, maar kwam in de eerste helft op achterstand na een counter.  Na de uitsluiting van Chelsea-spits Drogba in het begin van de tweede helft kreeg de ploeg van Mourinho het steeds moeilijker.  Barça scoorde nog twee keer, maar kan met deze nipte voorsprong zeker niet gerust afreizen naar Londen.

Barcelona begon sterk aan de wedstrijd, maar de pogingen van Ronaldinho en Eto’o konden doelman Cech niet verontrusten.  De thuisploeg kreeg het steeds moeilijker tegen het verdedigende blok van Chelsea.  De Catalanen vonden amper nog een gaatje in de muur die de Engelsen optrokken en moesten bovendien opletten voor de counter.  Eerst werd Cole nog onterecht afgevlagd voor buitenspel, maar bij de eerste echte tegenaanval van Chelsea was het raak.  Lampard stuurde Duff diep, de Ierse international nam knap aan en zijn voorzet werd binnengewerkt door Barça-verdediger Belletti.  Even later was Drogba zelfs nog dichtbij de 0-2.  Chelsea bleeft tot aan de rust stevig georganiseerd verdedigen en had weinig moeite om de voorsprong tot aan de rust vast te houden.

De bezoekers stoorden in het begin van de tweede helft vroeg en maakten het Barcelona moeilijk om al combinerend kansen af te dwingen.  Na tien minuten keek Drogba echter tegen zijn tweede gele kaart toen hij doorging op doelman Valdes.  Rijkaard reageerde onmiddellijk door Iniesta en even later ook Maxi López in te brengen.  De tweede wissel rendeerde vrijwel onmiddellijk.  De Argentijnse aanvaller stond nog maar enkele minuten op het veld toen hij na een knappe actie van Ronaldinho koelbloedig afwerkte.  Amper vijf minuten later lag de stevige spits ook aan de basis van de winnende treffer van Eto’o.   Chelsea kwam er niet meer uit en Barcelona ging nog op zoek naar het geruststellende derde doelpunt.  Verschillende schoten van onder meer Deco, Ronaldinho en Van Bronckhorst werden afgeblokt en Cech had weinig moeite met andere pogingen van Xavi, Deco en Iniesta.  In blessuretijd ging een poging van Eto’o nog naast, zodat Chelsea met een 2-1 nederlaag al bij al nog tevreden naar Londen mag terugkeren.