PSG-Bastia achter gesloten deuren

PSG-Bastia achter gesloten deuren
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het CNOSF, het Comité olympique et sportif français, heeft woensdag beslist dat PSG haar volgende thuiswedstrijd achter gesloten deuren zal moeten afwerken. Daarmee bevestigt het de sanctie van de Franse voetbalfederatie FFF. PSG zal dus zaterdagavond Bastia ontvangen zonder supporters.

PSG liep alle mogelijke wegen af om de sanctie ongedaan te maken, maar ook het CNOSF deed dat niet. Op 18 december 2004 waren er tijdens de wedstrijd tussen PSG en Metz ongeregeldheden met supporters. PSG wilde nu via administratieve weg de straf ontlopen, maar het gedrag van de supporters uit de Auteuil- en Boulognetribunes kon niet volgens alle instanties niet door de beugel. Ze gooiden bommetjes het speelveld op en zo kon de wedstrijd niet normaal afgewerkt worden.

Het is niet de eerste keer dat een wedstrijd in de Ligue 1, de Franse hoogste klasse, achter gesloten deuren afgewerkt werd. In het seizoen 1974-1975 onderging de wedstrijd Nice-Nîmes al dezelfde sanctie en Strasbourg-Metz van het seizoen 2000-2001 werd ook afgewerkt zonder supporters. De eerste wedstrijd werd herspeeld omdat de doelman van Nîmes in het Stade du Ray een projectiel op het hoofd kreeg. Strasbourg-Metz werd gestaakt nadat een bommetje ontplofte vlakbij grensrechter Nelly Viennot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties