Rivalen ontmoeten elkaar opnieuw in FA Cup

Luc Goderis
| 0 reacties
Rivalen ontmoeten elkaar opnieuw in FA Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zesvoudig bekerwinnaar Blackburn Rovers zal vanavond dan toch kunnen rekenen op de diensten van Paul Dickov.  De aanvaller, die al een tijdje met liesproblemen sukkelt, lijkt fit te zijn voor de FA Cup-clash met de naaste buren.  Mark Hughes vervangt naar alle waarschijnlijkheid de geschorste Andy Todd door Dominic Matteo.

Burnley spelers Frank Sinclair, John McGreal en Micah Hyde zullen er wellicht, door blessures, niet bij zijn.  Manager Cotterill zal zijn reservenbank weeral eens mogen opvullen met onervaren jongeren. 
Michael Duff start opnieuw op de rechtsachter terwijl John Oster op het middenveld mag opereren. 
 
Niettegenstaande Burnley, dat eerder al Liverpool uitschakelde, nog geen tegendoelpunt incasseerde tijdens deze campagne lijkt de geschiedenis alvast aan Blackburn's zijde te staan.  De laatste keer dat de aartsrivalen elkaar in de FA Cup ontmoetten was ook op Ewood en ook toen betrof het een replay.  Blackburn versloeg Burnley met 2-0. 
De laatste ontmoetingen in competitieverband werden telkens beslecht in het voordeel van Blackburn (2-0 en 5-0).
 
Het belooft er vanavond in een uitverkocht Ewood Park, tijdens oudste voetbal-derby van allemaal, weer zeer warm aan toe te gaan.  Een goede week geleden diende de wedstrijd tot 3-maal toe gestaakt. 
 
De Rovers, profiterend van een weekje zonder voetbal, trokken als voorbereiding naar Dubai.  De voorbereiding van Burnley bestond uit een moeilijke verplaatsing naar Derby County en de Lancashire derby op Preston North End.  In een poging de vermoeide benen toch wat rust te gunnen mochten de Burnley spelers gisteren een dagje naar het zwembad.
 
Voor de winnaar wacht een kwartfinale tegen Leicester City.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties