Ajax wint bekerclash

J. S.

Ajax heeft zich niet opnieuw laten verrassen door ADO Den Haag, de Amsterdammers wonnen het bekerduel met 0-2 en plaatsen zich hierdoor voor de halve finales van de beker. Eerder dit seizoen verloor Ajax al twee keer punten tegen de Haagse ploeg in de competitie.

In een door sneeuw bedekt veld, was de thuisploeg het beste voor rust. Toch waren het de bezoekers die na tien minuten scoorden: nadat Hedwiges Maduro de paal had geraakt, was Sneijder er als de kippen bij om de 0-1 aan te tekenen.

Na rust was Ajax de betere ploeg, maar de bevrijdende 0-2 bleef uit. Hierdoor bood het Haags kwartiertje nog perspectief. Jamie Smith had kort voor het einde de gelijkmaker op zijn schoen. De Schotse buitenspeler schoot echter voorlangs. In de slotminuten stelde de Argentijn Rosales de overwinning van Ajax veilig door de 0-2 binnen te tikken.

Ook Willem II plaatste zich voor de halve finales, de ploeg uit Tilburg won eenvoudig met 3-0 tegen FC Den Bosch.