Grote drie in halve finales

De halve finales van de Amstel Cup zien er veelbelovend uit. Vanavond schaarden PSV en Feyenoord zich bij de laatste vier. Eerder hadden Ajax en Willem II zich al geplaatst.

Feyenoord en PSV ondervonden geen grote problemen. Feyenoord won met 4-0 tegen NAC. De ploeg uit Breda hield een helft stand, maar toen Kalou op slag van rust de score opende was de veer gebroken. Kort na rust verdubbelde Dirk Kuyt de score vanop de strafschopstip. Een halfuur voor het einde besliste opnieuw Kalou de wedstrijd, in de slotminuten zorgde Kuyt nog voor de zware 4-0 eindstand.

PSV won met 6-1 tegen eerste divisionist Top Oss. Al na twee minuten bracht Lamey de thuisploeg op voorsprong. Daarna was het de beurt aan debutant Robert, de Braziliaan scoorde twee keer voor de pauze, waardoor de ruststand 3-0 was.
Na de koffie breidden Beasley, opnieuw Robert en Van Bommel de score nog uit naar 6-1. Bij een 5-0 stand bezorgde Van Dalen Top de eretreffer.