Bremen en Leverkusen op de dool, Gladbach verliest

Landskampioen Bremen is de pedalen kwijt en kon weer niet overtuigen tegen Mainz 05, in het eigen Weserstadion werd het een troosteloze 0-0.

Ook Leverkusen slaagt er niet meer in om de drie punten thuis te houden, in een nochtans spectaculaire partij kwam het niet verder dan een 3-3 tegen Hertha.
Na een kwartier was het reeds 2-0 voor de thuisploeg en stond Berlijn na de uitsluiting van Van Burik met tien man.
Met twee doelpunten van Marcelihno stonden de bordjes voor de rust weer gelijk, Neuendorf bracht de gasten weer op voorsprong en in de 84e minuut scoorde Voronin de gelijkmaker.

Monchengladbach speelde een teleurstellende partij en verloor met 1-0 in de Pfalz. De treffer voor Kaiserslautern kwam van Ailtintop. Van Kerckhoven en Thijs speelden de negentig minuten, Van Hout viel in na 59 minuten.

Rostock stuurde Bochum met een droge 3-1 naar huis en hoopt zo nog op een klein wonder om de degradatie te ontlopen. Voor de blauw witten van Bochum komt een verblijf in tweede nu wel heel dichtbij.

Wolfsburg won na een matige partij met 1-0 van Hannover 96.

De beste partij van de dag was in Bielefeld waar het HSV van Van Buyten met 3-4 ging winnen en zo de kansen voor een UEFA-Cup ticket kracht bijzette.