Heerenveen opnieuw onderuit

J. S.

Het blijft slecht gaan met Heerenveen, vanavond ging de Friese ploeg opnieuw onderuit. Ditmaal was RKC Waalwijk te sterk. De trainerswissel bij FC Den Bosch levert voorlopig niet veel resultaat op en Vitesse won de subtopper bij NAC.

Heerenveen - RKC Waalwijk 1-2
Heerenveen was wel de betere ploeg en het kreeg ook enkele goede kansen (vooral via vrije trappen), maar Sinough hield zijn doel schoon. Pas een kwartier voor tijd opende Oost de score voor de bezoekers, vijf minuten voor tijd leek Samaras Heerenveen toch nog een punt te bezorgen, maar in de slotminuut maakte Putter er nog 1-2 van. Door de nederlaag daalt Heerenveen naar de achtste plaats in de rangschikking.

Willem II - FC Den Bosch 2-1
De Tilburgers hadden het lange tijd heel moeilijk met de hekkensluiter. De bezoekers kwamen na zo'n halfuur spelen zelfs op voorsprong na een licht toegekende penalty. Een kwartier voor tijd zorgde Denissen voor de verdiende gelijkmaker. In de slotfase maakte onze landgenoot Tom Caluw er nog 2-1 van. De trainerswissel heeft dus voorlopig geen invloed op de resultaten van Den Bosch.

NAC - Vitesse 1-2
Vitesse behaalde een belangrijke 1-2 overwinning op het veld van NAC. De fel gecontesteerde Amoah bracht de bezoekers halverwege de eerste helft op voorsprong. Knopper zorgde zeven minuten voor tijd voor de 0-2. Boussaboun maakte het na een knap doelpunt nog even spannend, maar de verdiende 1-2 bleef op het scorebord staan.