Ook Sampdoria stopt Milan niet

Maarten Vandenabeele

AC Milan is voor het eerst dit seizoen alleen leider in de Serie A. Daar kan vanavond wel al verandering in komen, als Juventus zijn wedstrijd in Verona tegen Chievo wint. Milan haalde de bovenhand in de topper tegen Sampdoria.

Tegen het ijzersterke en moeilijk te ontwrichten Sampdoria had Milan het niet gemakkelijk maar een doelpunt van Kakà, halfweg de tweede helft, besliste de partij. In de eerste helft zagen de Rossoneri wel hun verdedigers Nesta en Maldini geblesseerd uitvallen.

Udinese haalde zwaar uit in Palermo. De thuisreputatie van de Sicilianen werd door Di Michele aan diggelen geschoten. Hij scoorde 3 keer. Ook Muntari en Iaquinta scoorden voor de bezoekers. Het tegendoelpunt van Santana was maar een pleister op een houten been.

Cagliari hield makkelijk de 3 punten thuis tegen een zwak Roma. De Romeinen hadden wel reden tot klagen toen ze een strafschop niet kregen bij 0-0. Daarna leidden Zola en Esposito hun ploeg naar een 2-0 ruststand. Onmiddellijk na de pauze maakte Suazo er op de counter 3-0 van. Een gefrustreerde De Rossi trapte even later diezelfde Suazo aan en mocht gaan douchen. De wedstrijd was toen echter al gespeeld.

Atalanta won de degradatietopper van Parma met 1-0. Verdediger Adriano kopte raak in de 79e minuut en geeft daardoor weer een sprankeltje hoop aan de club, die al veroordeeld leek. Ondanks de driepunter heeft Atalanta nog altijd 5 punten achterstand op de voorlaatste, Brescia en Siena.

Siena veroverde een punt bij Bologna. Bellucci scoorde vanop de stip de 1-0 in de 56e minuut. Maccarone scoorde tegen in de 65e minuut.

Brescia deed een heel slechte zaak door thuis onderuit te gaan tegen Livorno. Caracciolo bracht de Rondinelle wel op voorsprong via een strafschop. De 1-0 bleef op het bord tot even na de rust, toen Doga gelijkmaakte. In de 71e minuut kregen we het sleutelmoment van de wedstrijd: Di Biagio trok Danilevicius neer in de 16 en scheidsrechter Ayroldi trok rood voor de middenvelder en gaf een strafschop aan Livorno. Veteraan Protti (foto) zette die feilloos om. Danilevicius pikte 5 minuten voor tijd ook een doelpunt mee: 1-3. De tegentreffer van Caracciolo kwam te laat. De spits miste zijn penalty maar in de rebound kon hij toch scoren: 2-3.

Messina ging winnen in Reggina met 0-2.  Cristante en D'agostino legden de eindstand al na 40 minuten vast.