PSV wint oppermachtig

Jimmy Wouters

PSV heeft op eigen veld met groot vertoon een 4-0 overwinning op ADO Den Haag in de Holland Casino Eredivisie geboekt.

Uitblinker was ongetwijfeld Park Ji-Sung, die in Eindhoven tot 2009 kan bijtekenen. De Zuid-Koreaan scoorde zelf tweemaal en was betrokken bij de 2-0 van Mark van Bommel.

De beweeglijke Park snelde in de zesde minuut het strafschopgebied van ADO in en kopte daarna raak uit een mooie assist van Phillip Cocu. De bezoekers waren meteen van slag waardoor er van een echte wedstrijd geen sprake meer was. In de 28e minuut kon Van Bommel de score verdubbelen door een schot van Park, dat via de paal terug het veld in belandde, in doel te deviëren. Vlak voor rust wist Park zijn 2e van de namiddag te scoren na een knap schot.

Ook in de tweede helft PSV had doorlopend balbezit en speelde bijgevolg slechts op halve kracht. Guus Hiddink liet vervolgens zijn reservespelers wat speeltijd opdoen, waardoor het spelpeil zakte. Zo debuteerde ook de Braziliaanse spits Robert, maar verder dan wat afstandsschoten kwam hij niet. Vlak voor tijd kreeg hij zijn beste kans, maar uitgerekend op drie meter van de goal maaide hij over de bal heen. Alex hield een minuut later de Braziliaanse eer hoog. De verdediger was in de 88ste minuut wederom uit een corner trefzeker.

Doelpunten: Park (6,42);  van Bommel (28); Alex (88)