Patro Maasmechelen in vereffening (update)

Niels Hendriks
| 0 reacties
Patro Maasmechelen in vereffening (update)
Foto: © SC

Het bestuur van Patro Maasmechelen heeft gisteren beslist de aanvraag voor een nieuwe licentie voor tweede klasse terug te trekken en in vereffening te gaan. 

Het bestuur van de Limburgers gaat wel een nieuwe club oprichten zodat ze volgend seizoen met een propere lei kunnen beginnen in derde klasse. De aanvraag moet volgens de regels van de voetbalbond voor 31 maart gebeuren. 

Door deze vereffening is er een daler minder in tweede klasse en zakt de 18e uit de stand rechtstreeks, de 17e speelt eindronde met de derdeklassers en is de 16e rechtstreeks gered. Patro Maasmechelen mag dan wel zelf niet op een degradatieplaats eindigen. Het is nog niet duidelijk of Patro de resterende wedstrijden in tweede klasse zal spelen.

UPDATE
Volgens Eén teletekst heeft Patro Maasmechelen ruim 100.000 euro schulden. Sommige bestuurders van de club willen in vereffening gaan, waardoor de club naar derde klasse zou zakken. Maandagavond is er er een belangrijke vergadering voor de toekomst van de club.

Via de officiële website liet het clubbestuur van Patro weten dat het alleszins het seizoen gaat uitspelen. Ook wanneer de club in vereffening gaat, zal Patro zich sportief proberen te redden. Dat zou de enige mogelijkheid zijn om volgend seizoen in derde te mogen aantreden i.p.v. bevordering. 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 1-2 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties