Analyse Weinig verrassingen op 29e speeldag

Tonnelier Caroline
| 0 reacties
Weinig verrassingen op 29e speeldag
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De toppers lieten dit weekend geen steek vallen in de Primera Division.  Real, Barça, Betis, Valencia en zelfs Sevilla wonnen hun wedstrijd.  Alleen Espanyol stelde teleur door op eigen veld 2-2 gelijk te spelen tegen Real Sociedad.  Onderaan het klassement lijkt de degradatie stilaan onafwendbaar voor Albacete, Mallorca en vooral Numancia.
 
Zaterdagavond al omzeilde Barcelona een van de laatste lastige klippen, Deportivo La Coruña.  Het werd 0-1 in het voordeel van de autoritaire leider, die het niet gemakkelijk had tegen de Galiciërs.  Depor speelde vooral in het eerste halfuur aan een moordend tempo, maar viel daarna wat terug.  Na de uitsluiting van Marquéz moest Barça nog bijna een helft met tien verder, maar ook met een man minder hielden de mannen van Rijkaard stand.  De landstitel komt daardoor steeds dichter voor de Catalaanse trots.  Binnen drie weken kan Barça het schitterende seizoen nog wat extra glans geven in de onderlinge confrontatie tegen Real Madrid.  
De Koninklijke speelde opnieuw inspiratieloos en traag, maar won toch verdiend van een behoudend Málaga.  De eerste helft was zelfs zo zwak dat de eigen aanhang zich tegen Real begon te keren.  Pas toen de bezoekers na de pauze in hun kansen gingen geloven en meer ruimte weggaven, kwam Real tot scoren.  Verder dan de 1-0 van Roberto Carlos kwamen de Madrilenen echter niet meer.   In de slotfase werd ook Ronaldo nog op een fluitconcert getrakteerd bij zijn wissel.  Voor Real valt er dit seizoen nog bijzonder weinig eer te behalen.  De tweede plaats is immers zo goed als binnen en de Koninklijke is verder op alle fronten uitgeteld.  
De derde in de stand, Villarreal, verdedigde zondagavond met succes de Spaanse eer op Europees niveau en kwam dit weekend dus niet in actie in de eigen competitie.  Betis Sevilla profiteerde daar optimaal van om voorlopig opnieuw over El Submarino Amarillo naar de derde plaats te springen.  Betis had zaterdag weinig moeite met een zwak Albacete.  Het won uiteindelijk met 2-1, maar de score had veel hoger kunnen en misschien wel moeten oplopen.  
Valencia en Sevilla, de voorbije weken in mindere doen, blijven in de running voor Europees voetbal na overwinningen op respectievelijk Getafe en Real Mallorca.  De 3-1 overwinning van Valencia was verdiend.  De landskampioen speelde op hoog niveau, gecontroleerd en efficiënt op de counter.  Getafe genoot nog na van de stunt tegen Real Madrid en de eerste uitoverwinning eerder deze week tegen Athletic en wil zijn puntjes vooral sprokkelen in de thuiswedstrijden.  
Sevilla had veel meer moeite met degradatiekandidaat Real Mallorca.  Uiteindelijk haalde de Andalusische club het met 0-1, dankzij een geschenk van scheidsrechter Zamorano die wel heel gemakkelijk naar de stip wees en bovendien De Los Santos met rood van het veld stuurde.  De belangrijkste fase van deze wedstrijd was echter het duel tussen Javi Navarro en Arango.  De Venezuelaan bleef liggen en moest met een gestopte ademhaling overgebracht worden naar het ziekenhuis.  Arango is buiten levensgevaar, maar zijn ploegmaats waren te erg van slag om nog voor de overwinning te kunnen strijden.  Nog maar eens een tegenslag dus voor Real Mallorca, dat het degradatiespook wellicht niet meer zal kunnen verjagen.  
Espanyol Barcelona liet dit weekend als enige ploeg uit de top-7 punten liggen. Tegenstander Real Sociedad speelde goed mee in de eerste helft en kwam ook op voorsprong, maar Espanyol leek na twee penaltydoelpunten op weg naar de overwinning.  Via een been van een Catalaanse verdediger kwam Real Sociedad onverwacht nog terug tot 2-2 en zet zo de traditie van puntenwinst in het Olympisch stadion verder.    
In de middenmoot haalde Athletic Bilbao het met 3-1 van Levante.  De Basken moesten na de verrassende thuisnederlaag tegen Getafe orde op zaken stellen en begonnen geprikkeld aan de wedstrijd.  Llorente zorgde met twee doelpunten voor een veilige voorsprong, maar de bezoekers kwamen na een verdedigend foutje nog terug in de wedstrijd via Juanma.  Urzaiz stelde in de slotfase de Baskische zege veilig.
De wedstrijd tussen Real Zaragoza en Atlético Madrid eindigde op een scoreloos gelijkspel, een resultaat waar vooral de bezoekers niet tevreden mee waren.  De Madrilenen kunnen zich immers niet te veel puntenverlies veroorloven als ze volgend jaar Europees willen spelen.  Atlético slaagde er echter te weinig in de jarige Torres (21) te bereiken om de verdediging van Real te bedreigen.  De thuisploeg toonde ook niet veel aanvallende impulsen, zodat de wedstrijd na een uur doodbloedde en op een brilscore eindigde.  
De zespuntenwedstrijd tussen Numancia en Racing is gewonnen door de bezoekers uit Santander.  Racing kwam tegen een offensief ingesteld Numancia twee keer terug van een achterstand en diende de rode lantaarn in de tweede helft de doodsteek toe na een zoveelste defensieve fout.  Numancia was niet meer in staat te reageren en moet zich stilaan neerleggen bij de degradatie.  De achterstand op de 17e (Osasuna, dat nog een match tegen Villarreal tegoed heeft) bedraagt immers 11 punten.  Racing Santander klimt op naar een gedeelde 14e stek en moet zich voorlopig niet veel sportieve zorgen meer maken.    
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties