Kanouté geschrokken terug naar Tottenham

Kanouté geschrokken terug naar Tottenham
Foto: © SC

Frédéric Kanouté, de Malinese aanvaller van Tottenham, keerde dinsdag geschrokken terug naar Londen, drie dagen nadat hij moest vluchten voor enkele heethoofden na het verloren duel tegen Togo (1-2). Zondag werd er in het Stade du 26 Mars in Bamako gestreden voor kwalificatie voor het wereldkampioenschap 2006 in Duitsland en de Afrikaanse landenbeker.
 
“Het gaat wel, ik ben enkel wat moe van de reis”, verklaarde de 27-jarige Kanouté aan de website van Tottenham. Mali leidde tot de 83ste minuut met 1-0, maar kreeg alsnog twee doelpunten tegen.
 
Het furieuze thuispubliek bestormde daarop het veld en riepen “Geef ons Frédéric Kanouté en Mamadou Bagayoko, we gaan hen vermoorden!”. De spelers, waaronder de twee geviseerde aanvallers, trokken zich ternauwernood terug in de kleedkamers.
 
Die nacht, van zondag op maandag, werden 81 personen gearresteerd na geweldplegingen op straat. Barricades van de politie van Bamako konden niet verhinderen dat auto’s, cafés en hotels in brand gestoken werden. Ook het ministerie van sport moest eraan geloven.
 
Of het resultaat van de wedstrijd zal meetellen, is nog afwachten. De CAF houdt de 1-2-score in beraad en ook de FIFA rekende de drie Togolese punten nog niet mee in de Afrikaanse groep 1.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties