Analyse 26e speeldag

Niels Hendriks
| 0 reacties
26e speeldag
Foto: © SC

Op deze 26e speeldag heeft KVSK United het doel bereikt dat de club zich bij het begin van het seizoen stelde, het werd kampioen in derde B.

De Noord-Limburgse fusieclub klopte in een spannende wedstrijd de gouwgenoten van KSK Tongeren met 2-1. Het doelpunt van de promotie werd in de slotminuten aangetekend door spelverdeler Philip Haagdoren. Het tweede geklasseerde OH Leuven ging in de Oostkantons met 0-2 winnen bij Kelmis.

Sprimont profiteerde niet echt van de nederlaag van Tongeren, want het speelde 1-1 gelijk bij Kermt-Hasselt. Hierdoor blijft de strijd voor de vierde plaats, en het mogelijk verbonden eindrondeticket, open. Een andere kanshebber WS Woluwe speelde 0-0 gelijk tegen Bocholt en blijft zo op 2 punten van Sprimont. Walhain lijkt zijn laatse kans op de eindronde verkeken te hebben, ze verloren met 2-1 van Tienen dat aan een sterke derde periode bezig is.

Olympic Charleroi, dat niks meer te winnen of te verliezen heeft, gunde de buren van Francs Borains de 3 punten in de strijd tegen de degradatie, in Boussu-Bois werd het 2-0. In de zespuntenwedstrijd tussen UR Namen en Veldwezelt zette de thuisploeg haar reeks van opeenvolgende wedstrijden zonder overwinning verder met een 1-1 gelijkspel, de teller staat er ondertussen op 13. Seraing RUL heeft na deze speeldag de rode lantaarn in haar bezit, thuis bleef het bij een scoreloos gelijkspel steken tegen Diegem.

Uitslagen
Kermt-Hassselt - Sprimont 1-1      
KVSK United - Tongeren 2-1      
Woluwe - Bocholt 0-0      
UR Namen - Veldwezelt 1-1      
Tienen - Walhain 2-1      
Francs Borains - O.Charleroi 2-0      
Kelmis - OH Leuven 0-2      
Seraing - Diegem 0-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties