Numancia grijpt laatste kans

Tonnelier Caroline

Rode lantaarn Numancia heeft vanavond na een saaie wedstrijd met 1-0 gewonnen van AtlĂ©tico Madrid en behoudt op die manier een waterkansje op een verlengd verblijf in de eerste klasse.  De hekkensluiter heeft voorlopig nog acht punten achterstand op Osasuna (17e), dat nog twee wedstrijden, tegen Villarreal en morgen tegen Racing Santander (16e), tegoed heeft.
Numancia begon verrassend sterk aan de partij, maar dat veelbelovend begin duurde niet lang.  De thuisploeg miste echter de kansen, en daar wringt het schoentje al het ganse seizoen.  AtlĂ©tico-doelman Leo Franco hield zijn ploeg een aantal keer recht op pogingen van Moreno, Merino en Velasco.  Zijn ploegmaats konden aan de overkant amper dreigen.  De spitsen werden te weinig bereikt en alleen Gronkjaer en Antonio Lopez konden de Numancia-verdediging in verlegenheid brengen.
Na de rust veranderde er weinig aan het spelbeeld.  Beide ploegen konden amper kansen bijeenvoetballen, maar op vijf minuten van het einde viel er dan toch een doelpunt.  Leo Franco kwam slecht uit en invaller TochĂ© speelde Miguel aan, die van dichtbij binnenwerkte.  In blessuretijd kwam de AtlĂ©tico-doelman wel nog twee keer goed tussen, op pogingen van Moreno en TochĂ©.   In de allerlaatste minuut kreeg doelpuntenmaker nog een tweede gele kaart.