D'Onofrio in beroep tegen Franse aanklacht

Tom Ceusters
| 0 reacties
D'Onofrio in beroep tegen Franse aanklacht
Foto: © SC

Luciano D'Onofrio, de omstreden ondervoorzitter van Standard, werd een maand geleden aangeklaagd voor gesjoemel bij de transfers van Fabrizio Ravanelli en Christophe Dugarry naar Olympique Marseille. Die feiten dateren van december 1997. De vroegere club van Daniël Van Buyten zou 20% (wat neerkomt op 2,7 miljoen euro) meer gefactureerd hebben dan voorzien, zo stond te lezen in Le Monde.
De advocaat van D’Onofrio, Paul Delbouille, reageert: "Begin februari 2005 werd het onderzoek afgesloten en kregen we te horen dat alles in orde was. Twee weken later kwam dan eerst het parket van Luik vertellen dat Luciano D’Onofrio verdacht wordt van onregelmatigheden in Frankrijk, en begin maart hoorden we hetzelfde van het gerecht in Marseille".

D’Onofrio ontkent de feiten en tekent beroep aan tegen de aanklacht. Toch moet hij al een klein half miljoen euro neertellen. Omdat hij geen domicilie in Frankrijk heeft, wil het gerecht immers zekerheid verwerven dat de broer van Standard-trainer Dominique D’Onofrio op het uiteindelijke proces zal verschijnen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties