Advocaat gedroeg zich arrogant

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Advocaat gedroeg zich arrogant
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nico van Kerckhoven reageerde in het Nieuwsblad op het ontslag van Dick Advocaat. "Ik ben helemaal niet verrast, want Advocaat gedroeg zich arrogant', aldus onze landgenoot.  

Advocaat werd pas op 2 november 2004 aangeworven bij Mönchengladbach. Hij kreeg er een vette portefeuille om winterkoopjes te doen. Zo kocht hij Wesley Sonck, Bernd Thijs, Filip Daems, Kasey Keller, Jörg Böhme en Giovane Elber werden ingehaald. De koopwoede van Dickie slorpte maarliefs 12 miljoen euro aan transfervergoedingen en salarissen op. Maar zijn aankopen rendeerden niet, want de Borussen namen slechts achttien punten in evenveel competitiematchen. Zo staan ze na 29 speeldagen ze pas vijftiende, één schamel puntje boven de degradatiezone en nam de kritiek zienderogen toe. .

Vandaag leidt amateurtrainer Horst Köppel voor het eerst de oefenstonden. ,,Hij deed dat eerder dit seizoen ook al een week na het ontslag van Holger Fach', zegt Nico Van Kerckhoven. ,,Toen leidde hij ons naar een zege tegen Bayern München. Het is geen verrassing dat het zo loopt. Zaterdag waren de 50.000 supporters niet tevreden, want we speelden slecht. Als je je dan zoals Advocaat arrogant gedraagt en een reeks aankopen hebt gedaan in de winterstop, krijg je kritiek en keren de mensen zich tegen jou. De voorbije maanden maakte Advocaat zich ook niet populair door drie spelers om onduidelijke redenen naar de amateurs te sturen. Dat is slechts een van de zaken die hem werden aangerekend.'

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties