Krokodillen verorberen Sochaux

Derdeklasser Nîmes heeft zich na verlengingen kunnen plaatsen voor de halve finales van de Coupe de France. Na eerder al Saint-Etienne, Ajaccio en Nice uitgeschakeld te hebben, ging woensdagavond Sochaux voor de bijl. Nîmes kwam een kwartier voor het einde van de wedstrijd uit een verloren gewaande positie terug en won na verlengingen met 4-3.

Net als in de voorgaande wedstrijden was het Nîmes dat van bij het begin van de wedstrijd de touwtjes stevig in handen nam en de bezoekers uit Sochaux terugdrong op de eigen helft. Dit resulteerde wel in kansen, maar gescoord werd er in het eerste kwartier niet. Dat gebeurde wel na 23 minuten toen Chavas goed gevolgd was op de kopbal van Beyrac. Sochaux reageerde meteen en kwam vier minuten later langszij. De vrije trap van Ilan werd eerst nog geweerd door doelman Duchesne, maar de rebound van Mohamed Kader ging wel tegen de netten. Vijf minuten voor rust ging de doelman van Nîmes zwaar in de fout en dook onder een hoekschop van Oruma door. Kader, die vrijstond aan de tweede paal, tikte zijn tweede van de avond binnen.

Na rust gingen de bezoekers op hun elan verder en dit werd beloond. Ilan maakte de 1-3. Op voorzet van Cantareil scoorde Enza-Yamissi een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer en tegen alle verwachtingen in, kwam de thuisploeg zelfs nog terug op gelijke hoogte. Kandé, die nog maar tien minuten op het veld stond, kopte op corner de gelijkmaker tegen de touwen.

3-3 was de stand na 90 minuten spelen. In de verlengingen toonde Nîmes dat het een echte killer is. De krokodillen kwamen net voor het einde van de eerste verlenging op voorsprong via Verschave en gaven die voorsprong in het volgende kwartier niet meer af.

Nîmes gaat dus na deze verdiende 4-3-overwinning door naar de halve finales. Sochaux blijft verdwaasd achter.