PSV speelt finale Amstel Cup

Jimmy Wouters

PSV heeft zich gisteravond weten te plaatsen voor de Amstel Cup. Het versloeg Feyenoord in de Kuip na het nemen van strafschoppen nadat de stand na 120 minuten 1-1 bedroeg.

PSV moest het echter zonder haar coach Guus Hiddink stellen. Die verkoos om de wedstrijd van AC Milan tegen Chievo bij te wonen. Feyenoord nam een droomstart door al na 4 minuten op voorsprong te komen via Kalou. Zowel Feyenoord als PSV trokken volop ten aanval, waardoor de partij aardig om volgen was. De beste kans voor rust was nog voor Feyenoord, maar  Kalou trof de lat.

Ook na de pauze hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Beide clubs creëerden enkele goede mogelijkheden, maar onder andere Kalou en Bosschaart waren niet trefzeker. De wedstrijd dreigde op een 1-0 eindscore te eindigen, maar vlak voor affluiten was Beasley wel trefzeker.

In de verlengingen waren het de Eindhovenaren die de wet dicteerden via een erg bedrijvige Robert. Hij kreeg een aantal mooi kansen, maar wist die niet in een doelpunt om te zetten. Een keer kreeg hij met pech af te rekenen toen zijn schot op de dwarsligger uiteenspatte.

In de strafschoppenserie miste eerst Farfán en vervolgens Goor. Nadat ook De Graaf voor Feyenoord miste, mocht Lucius de Eindhovenaren naar de finale trappen.

Doelpunten: Kalou (4.); Beasley (89.)
                   strafschoppen (4-2)