Interview Voetbalkrant sprak met Kevin Van Dessel

Kevin Van Cutsem
| 0 reacties
Voetbalkrant sprak met Kevin Van Dessel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

"Fit worden is het enige dat telt" 
Door Kevin Van Cutsem 

Deze week versierde Voetbalkrant.com een gesprek met Kevin Van Dessel, de linksvoetige middenvelder van Roda JC die al meer dan vijf maanden van de kant moet toekijken. Een knieblessure eind november velde de ondertussen 26-jarige ex-speler van Jong België. Er werd beslist om te opereren in december, wat voor hem meteen het einde van het seizoen betekende. Nu, bijna een half jaar later, ziet de ingeweken Genkenaar licht aan het einde van de tunnel. 


Hoe gaat het met je, Kevin?

Goed, de revalidatie verloopt naar wens. Ik heb begin maart wel even een terugval gehad door te veel hooi op mijn vork te nemen. Daardoor moest ik een weekje rusten, maar daarna heb ik weer goed kunnen doortrainen. Een pasje achteruit om er twee vooruit te kunnen zetten, zeg maar. Het is wel harder en langer trainen bij de kiné dan dat bij je club, maar het is voor een goed doel.

Tegen wanneer kunnen we jou terug op het gras verwachten?

Dat is moeilijk te zeggen. Als alles goed blijft verlopen, zou ik misschien de voorbereiding met de groep kunnen beginnen. Dat zou dan in juli zijn.

Wat gaat de toekomst je nog brengen in Kerkrade?            

Weet ik niet. Ik heb nog een contract tot 2007, maar voorlopig denk ik alleen nog maar aan fit worden. Dat is echt het enige dat telt momenteel. Als ik weer eenmaal speelklaar ben, wil ik terug naar mijn beste niveau groeien. Pas als we daar zitten, zullen we wel weer zien.

Roda staat momenteel 9de, ik kan mij niet inbeelden dat men daar in het Parkstad Limburg Stadion blij mee is.

Nee, zeker niet. Het doel was om zo lang mogelijk mee te strijden voor Europees voetbal maar die kansen zijn al een tijdje zo goed als verkeken. We hebben ons doel dus niet bereikt, een jammerlijke zaak. Ik ben echter al een tijdje verwijderd van de spelersgroep dus meer kan ik er niet over zeggen.

Je trainde er ook de jeugd, wil je daar in de toekomst iets mee doen?

Het was gewoon fantastisch. Die jongens kijken naar je op en zijn ongelofelijk leergierig. Het was voor mij zeer prettig om de kennis die ik heb door te geven aan die kleintjes. En later wil ik inderdaad wel iets met de jeugd doen, maar ik zou zeker geen trainer willen worden bij de volwassenen als het dat is wat je bedoeld.

Iets anders, heb je nog contact met spelers van de gouden Jong België-generatie (met oa. Baseggio, Daerden, Chatelle, Huysegems en Gonzague Vandooren)?

 Ja, met Bjorn De Wilde en Tom Soetaers. Hen bel of zie ik nog geregeld. Ik heb net gebouwd in Genk en Tom speelt hier nu, dat is dus vrij gemakkelijk.

Bedankt voor het gesprek, Kevin en nog een goed herstel toegewenst van de ganse redactie.

 
 



Foto’s: http://members.lycos.nl/kevinvdessel/
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties