Mourinho zelfzeker, Benitez hoopvol, spelers scherp

Yves Dekoning
| 0 reacties
Mourinho zelfzeker, Benitez hoopvol, spelers scherp
Foto: © SC

Chelsea is torenhoog favoriet in het duel met Liverpool om een plaatsje in de finale van de Champions League. Dat beseft ook manager Jose Mourinho. De Portugees gaat er van uit dat zijn ploeg Liverpool vlot zal verslaan, als zijn spelers hun hoofd er bij houden. "De spelers moeten kalm blijven en nooit panikeren." Mourinho is er zeker van dat ze het afmaken, is het niet in eigen huis, dan op Anfield Road. Mourinho zwaaide wel met lof voor Liverpool. Hij vindt dat de ploeg verdiend in de halve finales staat en is verbaasd dat ze het niet beter doen in de Premier League



Rafael Benitez
weet dat zijn ploeg op papier de underdog is, maar volgens hem is alles mogelijk. Bovendien moeten de Reds zich optrekken aan het feit dat Steven Gerrard en Xabi Alonso voor het eerst in een half jaar samen een wedstrijd zullen spelen. De vorige nederlagen hebben volgens Benitez geen betekenis. Zijn spelers moeten er gewoon voor vechten en zich niet laten vangen door Chelsea. Volgens de Spaanse topcoach zijn de Blues te pakken. In voetbal is alles mogelijk, en alle Engelse ploegen kunnen elkaar verslaan. 


John Terry is er in ieder geval niet gerust in. De aanvoerder van Chelsea verwacht een uiterst gemotiveerd Liverpool. Volgens hem zullen de Mighty Reds wraak willen nemen voor de drie eerdere nederlagen. De sterke verdediger heeft veel respect voor Liverpool en beseft dat het een lastige klant zal worden. Toch is hij er zeker van dat zijn Chelsea deze gevaarlijke klif kan omzeilen. 


Bij Liverpool kijken de spelers al weken uit naar de confrontaties met Chelsea. Jamie Carragher zal er in ieder geval 100% voor gaan. Volgens de veelzijdige verdediger heeft Liverpool iets recht te zetten na de tegenvallende resultaten in de Premier League. Hij geeft toe dat Liverpool onregelmatig presteert, maar voegt er meteen aan toe dat de Reds in topmatchen net iets meer kunnen. 


Sami Hyypiä
is van plan om de kans om naar de finale van de Champions League te gaan niet te laten liggen. Voor de 31-jarige Fin is het misschien de laatste kans. Hij wil dan ook dolgraag naar Istanbul. Hij beseft wel dat het enorm moeilijk zal zijn om Chelsea opzij te zetten, toch gelooft hij er in. "Niemand zal gemotiveerd moeten worden." "Ik denk dat we een grote kans hebben."



Ook Xabi Alonso gelooft in de kansen van Liverpool. Hij hoopt op een ijzersterke Steven Gerrard. De Spaanse middenvelder heeft wel veel ontzag voor Chelsea. Hij weet dat het een grote club is, en vreest vooral Frank Lampard. "Als we Lampard aan banden kunnen leggen ..."











Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties