Bayern kampioen, Gladbach en Mainz gered

Bayern Munchen is de nieuwe kampioen, één doelpunt van Ballack en drie van Roy Makaay zorgde voor de vlotte 0-4 zege in Kaiserslautern.

Schalke gaf thuis een 3-1 voorsprong weg en zo verloor Leverkusen ook nu weer niet in Gelsenkirchen, de bezoekers moesten het laatste half uur dan nog verder met tien nadat Roque Junior uitgesloten werd maar ze konden de 3-3 vasthouden.

Bochum kende een dramatische namiddag en verloor met maar liefst 2-6 tegen Mainz die nu defenitief gered zijn, voor de thuisploeg kan alleen een mirakel hen nog redden.

Borussia Dortmund moest tevreden zijn met een 2-2 tegen rode lantaarn Freiburg. Freiburg, sinds vorige week definitief gedegradeerd, streed met open vizier. Het kwam al vlug op voorsprong via Sanu. Aanvankelijk had Dortmund het moeilijk om een opening in de stugge verdediging te vinden, maar nog voor rust kwam het via Ewerton en Koller op voorsprong. Na de pauze waren beide teams mekaar waard. Tien minuten voor tijd mocht Coulibaly de verdiende gelijkmaker binnentrappen.

Voor Monchengladbach ziet de toekomst er weer rooskleurig uit na een makkelijke 2-0 zege tegen een ontgoochelend Stuttgart. Trainer Koppel kan zo een mooi palmares voorleggen, vier punten in de laatste twee wedstrijden en dan nog de vroegere winst tegen Bayern, Advocaat is al lang vergeten bij de Fohlen.

Hansa Rostock won verdiend tegen Hertha Berlijn, 2-1. De thuisploeg toonde dan ook de meeste inzet. De bezoekers uit Berlijn leken geen moment bij machte om nog maar 1 punt uit Rostock mee te graaien. Doelpunten werden gemaakt door Rafael, Litmanen en Bastürk.

Bremen zette Bielefeld probleemloos opzij, 3-0. Bremen had totaal geen moeite met een zwak Bielefeld. Nogthans stond het slechts 1-0 bij rust dankzij een doelpunt van Magnin. Na de koffie zette Werder dan de puntjes op de i dankzij goals van Borowski en Klose.