Competitie sluit af met prestigetopper

Niels Hendriks
| 0 reacties
Competitie sluit af met prestigetopper
Foto: © SC

In tegenstelling tot in de A-reeks zijn de prijzen in derde B bijna allemaal verdeeld. Maar toch staan er nog enkele interessante duels op het menu. Zo is er de prestigetopper tussen de kampioen en vice kampioen waarin ook beslist gaat worden wie de topschutter van de competitie wordt. En tot slot zullen we zondagnamiddag weten wie samen met Seraing naar vierde klasse zakt.

KVSK United speelt zondag zijn laatste wedstrijd in derde klasse B. De onbetwiste kampioen gaat aan de vooravond van het kampioenenbal in Lommel op bezoek bij vice kampioen OH Leuven. Maar deze partij is meer dan gewoon een prestigematch. Als de Noord-Limburgers ook tegen OHL niet verliezen zijn ze een volledig seizoen ongeslagen gebleven en mits een overwinning behalen ze maarliefst 30 op 30 in de derde periode en bereiken ze de kaap van 80 punten. Deze topper zal ook beslissen over wie de topschutter van derde B zal worden. Stuckens die onlangs ontslagen werd bij zijn club staat op 22 doelpunten, Sterchelle van OHL en Waligora van KVSK deden elk 21 keer de netten trillen. 

Wie degradeert er samen met Seraing naar bevordering en wie krijgt nog een herkansing in de barrages? Dat zullen we zondag omstreeks kwart voor vijf weten. Veldwezelt staat er het slechts voor, om de rechtstreekse degradatie te ontlopen moet er absoluut gewonnen worden van KSK Tongeren. De Eburonen beschikken al over een eindrondeticket maar ze zullen Veldwezelt de drie punten niet cadeau doen aangezien Veldwezelt dat vorig jaar ook naliet toen Tongeren moest strijden tegen de degradatie. Ook al wint Veldwezelt dan nog moet het rekenen op hulp van Bocholt VV dat het in eigen huis moet opnemen tegen de derdelaatste in de stand UR Namen. Een andere ploeg die er nog niet gerust in mag zijn is Francs Borains. Toch hebben ze alles in eigen handen, als er gewonnen wordt van Kermt-Hasselt hebben ze niets te vrezen. Seraing dat al zeker is van de degradatie speelt in de Luikse derby tegen Sprimont dat vorige week hun deelname aan de eindronde verzekerde.

Ten slotte staan er nog drie partijen geprogrammeerd waar er niets meer te winnen of te verliezen valt. Dit zijn KVK Tienen - WS Woluwe,  Walhain - Kelmis en Diegem - Olympic Charleroi.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties