Schalke geeft punten gewoon weg

Jimmy Wouters

Schalke 04 heeft vandaag de punten gewoon te grabbel gegeven. Dankzij defensieve fouten en een veelvoud aan gemiste kansen bleef het tegen Leverkusen op 3-3 steken.

Schalke, zonder Ailton en Rost, begon het beste aan de partij en zette Leverkusen meteen vast. Het speelde enkele mooie kansen bij elkaar maar slaagde er niet in die in een goaltje om te zetten. Leverkusen had aanvankelijk niets in de pap te brokken. Maar de eerste keer dat zij in de 16 van Schalke kwamen, was het wel meteen binnen dankzij de keurige afwerking van Paul Freier. De thuisploeg reageerde en amper 5 minuutjes later hingen de bordjes weer in evenwicht. Bayer - doelman Butt verkeek zich volkomen op een vrije trap van Lincoln die zo simpel kon scoren. Schalke duwde vervolgens door. Zeven minuten na de gelijkmaker mocht Lincoln weer een vrije trap nemen. Dit maal trapte hij de bal over de muur in het hoekje en Butt was weer verslagen. Vlak voor rust werd het nog 3-1 nadat Ebbe Sand een mooie aanval wist binnen te leggen.

Ook na de pauze was Schalke de betere ploeg maar Leverkusen kwam beter in het spel. Dat resulteerde vlak voor het uur in de aansluitingstreffer. Het schot van Dimitar Berbatov devieerde via een Schalke - been in doel. Tien minuten later kwamen de bezoekers zelfs langszij via Andrey Voronin. Amper twee minuten later haalde Roque Junior de doorgebroken Sand neer, waardoor Leverkusen met 10 kwam te staan. Schalke trok nu volop ten aanval. Het kreeg kans na kans, maar faalde in de afwerking.

Schalke verliest zo twee heel belangrijke punten in de strijd om de Champions League.