Ajax won eenvoudig van RBC

Ajax heeft gisteravond eenvoudig RBC verslagen met 1-4.

De Amsterdammers speelden echter verre van een goede wedstrijd. Het feit dat ze zo zwaar wonnen was alleen te danken aan de zeer zwakke thuisploeg. Al vanaf de eerste minuut liepen de jongens van Dolf Roks als makke lammetjes achter Ajax aan. Steven Pienaar mocht dan halverwege de eerste helft de openingstreffer binnen trappen. Ajax kreeg nog enkele mooie kansen, maar telkens lag Aerts in de weg. In de 38e minuut werd het dan toch 0-2 dankzij een knappe vrije trap van Wesley Sneijder. Nauwelijks een minuut later werd Aerts zwaar in de problemen gebracht door zijn eigen verdediging, waarop hij de bal pardoes tegen Angelos Charisteas aanschoot. De Griek had vervolgens geen moeite om de 0-3 te scoren.

De match was dus al bij de rust gespeeld en bijgevolg stelde de tweede helft amper iets voor. Tomás Galásek mocht zijn eerste wedstrijd na maanden van inactiviteit vieren met een strafschopdoelpunt. Tien minuten voor tijd wist de ingevallen Tim Smolders de eerredder binnen te werken.

Doelpunten:  Pienaar (23.); Sneijder (38.); Charisteas (39.); Galásek (62.); Smolders (80.)