De Graafschap bedwingt Utrecht, Den Bosch verliest

De Graafschap bedwingt Utrecht, Den Bosch verliest
Foto: © SC

De Graafschap - FC Utrecht 0-0

Veel oogstrelend voetbal was er vandaag niet te zien op de Vijverberg, maar de inzet van de thuisploeg was hartverwarmend.

Tijdens de openingsfase waren beide ploegen mekaar waard. Het spel ging goed over en weer en aan beide zijden vielen er kansen te noteren. Gaandeweg de partij kreeg Utrecht meer grip op de partij en ging het De Graafschap voor haar eigen doel vastzetten. De Doetinchemse defensie bleef echter met haken en touwen overeind en sleepte zo een puntje uit de brand. 

Door het uitvallen van Reinier Robbenmond en Ricardo Sousa kon de thuisclub niet haar normale spel op de mat brengen. Doordat Den Bosch verloor was thuiscoach Kruys tevreden met het behaalde puntje.


FC Den Bosch - NAC Breda 0-2

De Brabantse derby stelde bitter weinig voor. Het tempo was veel te laag en bijgevolg werden er nauwelijks kansen gecreëerd. Pas na twintig minuten kregen de toeschouwers een eerste kans voor de thuisploeg te zien, Powel verzuimde een vrije kopkans te benutten. 

Na de thee was er aanvankelijk ook weinig te beleven tot NAC rond het uur genadeloos toesloeg. In amper drie minuten wist het 2 maal de netten de vinden. Het waren Boussaboun en Colin die het lot van de thuisploeg bezegelde. 

Doelpunten: Boussaboun (64.); Colin (67.)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties