Izegem - Oostnieuwkerke 0-1

Jan Van Looy
| 0 reacties
Izegem - Oostnieuwkerke 0-1
Foto: © SC

De eerste derby in de Westvlaamse eindronde werd in Izegem gespeeld. Na 9 tegengoals te hebben geslikt in de laatste drie wedstrijden was het voor Oostnieuwkerke belangrijk om die organisatie terug in stand te brengen. Izegem van hun kant moest de favorietenrol in dit duel waarmaken en, de laatste wedstrijd van het seizoen buiten beschouwing gelaten, hun goede reeks van 15 ongeslagen wedstrijden op rij proberen verder zetten. De twee onderlinge duels in de competitie eindigden allebei op een brilscore. Men verwachtte ook in deze wedstrijd een gesloten wedstrijd.

Oostnieuwkerke kwam niet naar Izegem om alleen de nul te houden. In een 4-4-2 opstelling gingen ze voluit om dat doelpuntje op verplaatsing te scoren. Izegemtrainer Bart Mauroo startte in een 3-5-2. Mauroo hield de uit blessure terugkerende Coghe nog langs de kant. Niettegenstaande deze opstelling kwam Izegem in de eerste helft niet aan één uitgespeelde kans. De beste kansen waren overigens voor Oostnieuwkerke dat enkele keren scherp counterde. Yde knalde vanuit een scherpe hoek recht op de keeper. Ook Christiaens probeerde de Izegemse keeper enkele keren te bedreigen.

In de tweede helft was het terug hetzelfde beeld. Izegem dat probeerde, maar terug liepen ze op een ijzersterke organisatie. Terug was het Oostnieuwkerke dat de beste kansen kreeg. Na al enkele keren te dreigen kreeg Bostyn de bal op de linkerkant. Een scherpe voorzet werd via een Izegems been in eigen doel verwerkt. Een verdiende voorsprong voor de jongens uit Oostnieuwkerke. Izegem was nu volledig van slag. Oostnieuwkerke ging voorzichtig op zoek naar dat tweede doelpunt. Na mooi combinatievoetbal stuurde Degryse Yde weg naar doel. Die besloot met een harde knal op de onderkant van de dwarsligger. In de rebound kon Christiaens niet niet profiteren. Izegem probeerde om het evenwicht terug te herstellen. Follens kwam alleen voor doelman Six, maar de doelman had een prachtsave in huis. Naar het einde toe werd het bitsig. Steurbaut werd voor natrappen nog van het veld gestuurd.

Oostnieuwkerke heeft de kansen gehad om de kloof verder uit te diepen in deze leuke derby, maar liet die kans onbenut. Zo wordt de terugwedstrijd in Oostnieuwkerke van volgende zondag nog zeer spannend. Izegem moet scoren en zal terug moeten proberen het blok van Oostnieuwkerke te breken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

West-Vlaanderen (1)

Nieuwste reacties