Juventus en Milan onafscheidelijk

Maarten Vandenabeele

Ook na 34 speeldagen blijven titelpretendenten Juventus en AC Milan zonder afscheiding aan de kop van de Serie A. Nadat AC Milan gisteren al met 1-2 de maat nam van Fiorentina, deed Juve vanmiddag niet onder voor de Rossoneri en klopte Bologna met 2-1. Volgende speeldag staat met AC Milan - Juventus dus heel wat op het spel.

Zonder de geschorste Ibrahimovic en met Trezeguet na lang weer op de bank had Juve de handen vol met een dapper Bologna. Gelukkig kon de Oude Dame rekenen op een Nedved in grootse doen. Binnen het eerste halfuur stond de eindstand op het bord: op doelpunten van Cannavaro (foto) en Zalayeta antwoordde Giunti. De tweede helft was een maat voor niets, al maakte Trezeguet nog zijn opwachting na lang blessureleed.

De mannen van de speeldag waren ongetwijfeld Alberto Gilardino van Parma en Christiano Lucarelli van Livorno. In Parma - Livorno scoorden beiden maar liefst 4 keer. Omdat bij de Parmezanen ook Simplicio en Pisanu trefzeker waren, halen de Gialloblu een belangrijke slag thuis in de degradatiestrijd: 6-4.

Udinese raakt in het spoor van Sampdoria in de wedloop naar het vierde Champions League-ticket. De Bianconeri klopten rode lantaarn Atalanta met 2-1. Mauri opende al vroeg de score maar onmiddellijk sloeg Lazzari terug. Iaquinta scoorde nog voor rust het beslissende doelpunt.

Sampdoria raakte niet verder dan 2-2 in Sicilië tegen Messina. Flachi opende na een klein halfuur de score maar via Zampagna (foto) klom de thuisploeg langszij en voorbij de Liguriërs: 2-1. Volpi kon toch nog een punt redden voor Samp: 2-2.

Inter behaalde een simpele 2-0 overwinning op Siena. Cruz mocht al na 2 minuten een penalty omzetten en Christian Vieri pikte ook nog eens een doelpunt mee.

Ook Lecce-Lazio was een waar spektakelstuk: de thuisploeg haalde het met 5-3. Ook hier 2 absolute uitblinkers: Vucinic bij de thuisploeg en Rocchi bij de Romeinen. Beide spitsen scoorden driemaal. Ook Dalla Bona en Diamoutene scoorden voor Lecce. Beide ploegen eindigden de partij met 10 want Cesar (Lazio) en Dalla Bona (Lecce) mochten vroegtijdig onder de douche.

AS Roma bleef op 2-2 steken tegen Brescia. Perrotta (foto) en De Rossi brachten de Giallorossi tweemaal op voorsprong maar Wome en Caracciolo scoorden tegen. Net voor tijd miste topschutter Montella een strafschop.

Gisteren won Milan via tweemaal Shevchenko van Fiorentina, dat na een doelpunt van Maresca op voorsprong was gekomen. In Cagliari-Reggina werd het 1-1. Bianchi redde met een doelpunt in blessuretijd een punt voor de Rossoblu. Colluci scoorde voor de bezoekers. Langella (Cagliari) en Mazzarri (Reggina) zagen een rood karton in de tweede helft.