Nottingham in vrije val

Kristof Blomme
| 0 reacties
Nottingham in vrije val
Foto: © SC

Nottingham Forrest is nog een divisie gezakt. Volgend seizoen speelt de club namelijk in Division Two, onze derde klasse.

Het gaat niet goed met Nottingham Forrest. De ploeg verloor met 2-1 op het veld van QPR. Hierdoor zakt de ploeg zeker naar Division Two. In 1999 verdween Forrest al uit de Premier League. De laatste keer dat de Engelsen in derde klasse uitkwamen was in 1951. In 1978 werd Nottingham kampioen. In 1979 en 1980 wonnen ze zelfs de Europabeker.

Nottingham had een overwinning nodig om nog kans te maken op redding. Het was de thuisploeg die echter beter startte. Vroeg in de match kon Morgan een poging van Furlong verijdelen. Een verre poging van Cook zoefde net naast de verkeerde kant van de paal. Tot overmaat van ramp pakte Powell na een halfuur spelen al rood voor de bezoekers. De pech was hiermee nog niet voorbij voor een radeloos Norringham. Vlak voor rust werd een voorzet van Cook door Curtis in eigen doel gedevieerd.  

In de tweede helft bleef QPR komen. Een schot van Rowland werd nog op de lijn gekeerd door Morgan. Even later was het toch weer raak. Bircham krulde de bal mooi in de linkerbovenhoek. Dit betekende de doodsteek voor een ongelukkig Nottingham. Een kwartier voor tijd kon Bopp nog even de hoop doen oplaaien. Hij knalde een voorzet hard in het dak van het doel binnen. Verder kwamen de bezoekers niet meer. De degradatie is een feit. 

QPR: Rossi, Bignot, Shittu, Santos, Padula, Rowlands, Gallen, Bircham (Bean 90), Cook, Thorpe, Furlong.

Nottingham Forrest: Gerrard, Curtis, Morgan, Taylor, Melville, Robertson (Louis-Jean 67), Gardner, Evans (Bopp 62), Powell, Commons, Dobie (Harris 56).

Goals: Curtis 45 og, Bircham 51, Bopp 77.

Kaarten: Powell (32) (rood)

Toeschouwers: 17,834.

Scheidsrechter: K. Wright.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties