Gent voorbij RSCA na penaltythriller

P V
| 0 reacties
Gent voorbij RSCA na penaltythriller
Foto: © SC

AA Gent heeft zondag de achttiende editie van het nationaal preminiementornooi van Bierbeek gewonnen. De Gentenaars versloegen in de finale RSC Anderlecht na strafschoppen met 8-7. Na de reguliere 50 minuten stond het nog steeds 0-0.
 
Gent was over de hele lijn van de wedstrijd de betere ploeg, al kwam het tot tweemaal toe erg goed weg toen de spelertjes van Anderlecht verzuimden een mooie actie te bezegelen met een doelpunt. Eén keer werd er gescoord, maar het doelpunt van Anderlecht werd afgekeurd wegens buitenspel.
 
0-0 dus na 50 minuten waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. 4-4 stond het na de vijf strafschoppen. Vier penalty’s later mistte Anderlecht een strafschop en maakte Gent het af.
 
AA Gent en Anderlecht maakten samen met Beveren, dat niet toevallig ook derde werd, het meeste indruk. Beveren versloeg in de kleine finale Brussels met 2-5. Tongeren, dat Diegem versloeg, vervolledigt de topvijf.
 
KHOS Bierbeek, dat het tornooi organiseerde, eindigde op de 21ste plaats. De enige buitenlandse ploeg, VV Beesd uit Nederland, kon geen rol van betekenis spelen en verloor de wedstrijd voor de 23ste plaats met 11-0 van Racing Mechelen. De Nederlanders eindigden laatst.
 
Op 6, 13, 14 en 15 augustus is er in Bierbeek het Euro SportsTech Miniementornooi ==>
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties