NOS geeft eredivisie nog niet op

Jimmy Wouters
| 0 reacties
NOS geeft eredivisie nog niet op
Foto: © SC

De NOS geeft de strijd om de rechten voor de Eredivisie nog niet op. De openbare omroep probeert nu via het Commissariaat voor de Media toch de hand te leggen op uitzendrechten van samenvattingen van het eredivisievoetbal. Maandag is er een hoorzitting van het commissariaat. 

Tijdens de zitting zal de NOS een beroep doen op het zogeheten voorkeursrecht uit de Mediawet. Het gaat hierbij om een aantal regels in de wet op basis waarvan geconcludeerd kan worden dat de NOS bepaalde rechten heeft op de beelden. Het commissariaat moet dan bepalen of dit al da niet terecht is.

Concreet wil de NOS wil via het commissariaat "beperkt gebruik van actuele voetbalbeelden" afdwingen. In enkele artikelen in de Mediawet zou immers staan dat de NOS het recht heeft verslag te doen van actuele sportevenementen.

Minister van media, Van der Hoeven, wees de Tweede Kamer al in december op dat voorkeursrecht voor de Publieke Omroep. "Om de NOS in de gelegenheid te stellen goede nieuws- en sportberichtgeving te verzorgen moet de NOS in staat zijn om actueel een redelijke samenvatting te verzorgen. Dat is afdwingbaar", aldus Van der Hoeven toen.

De Eredivisie CV wacht de ontwikkelingen rustig af. "Wij zeggen hier momenteel nog niets over", aldus commercieel directeur Chris Woerts. " We wachten met vertrouwen de behandeling bij het commissariaat af."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties