Inter naar bekerfinale

Maarten Vandenabeele

Inter heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. In eigen Giuseppe Meazza werd Cagliari met 3-1 verslagen. De heenwedstrijd in Sardinië was op 1-1 geëindigd.

De thuisploeg wil absoluut nog eens een prijs binnenhalen en lijkt in ieder geval op de goede weg. Een gemotiveerd Inter greep de bezoekers onmiddellijk in een houdgreep en Vieri (foto) zette dat om in doelpunten. In de 26e minuut trapte hij een assist van Martins met links binnen en in de 58e minuut was Cambiasso de aangever: 2-0.

Cagliari liet het hoofd niet hangen en kwam terug via Lopez. In de 64e minuut kopte hij een vrije trap van Zola voorbij Carini: 2-1. Op de counter veegde Martins alle twijfels weg: 3-1 in de 90e minuut en de Nerazzurri naar de finale.

In die finale neemt Inter het op tegen AS Roma of Udinese, die het morgen in Udine tegen elkaar opnemen. De heenwedstrijd in Rome eindigde op 1-1.