Analyse Eindrapport derde klasse B (deel 3)

Niels Hendriks
| 0 reacties
Eindrapport derde klasse B (deel 3)
Foto: © SC

Vorig weekend werd met de winst van OH Leuven in de eindrondefinale het seizoen in derde B definitief afgesloten. Vandaag bekijken we in deel 3 van ons eindrapport de top-4 uit de eindrangschikking.
 
KVSK United Overpelt Lommel was voor de start van de competitie de grote favoriet in derde B. De spelersgroep stond onder zware druk want de titel moest absoluut behaald worden. Van de ploeg van vorig jaar bleven er nog maar amper spelers over zodat er bijna een volledige nieuwe ploeg kwam. De kern van 18 spelers was erg krap, maar door blessures bij de titularissen kregen enkele jongeren hun kans. Deze talenten deden het uitstekend en dit bleek dan ook een grote kwaliteit te zijn van deze kampioenenploeg. De klasse en de ervaringen van spelers zoals ondermeer Waligora en Haagdoren, aangevuld met jonge gemotiveerde talenten. Ondanks dat OH Leuven nog de eerste periode won met evenveel punten als United, stonden de mannen van Luc Beyens al vanaf de achtste speeldag op de kop van de rangschikking. KVSK heeft zowel de beste aanval als verdediging. Maar hun grootste troef is dat ze gedurende het ganse seizoen geen enkele partij verloren. Het moet niet gezegd dat KVSK United de oververdiende kampioen werd en bewees dat het voetbal in Noord-Limburg terug leeft. De kampioenenwedstrijd aan de Gestelsedijk tegen Tongeren trok maarliefst 6.000 toeschouwers.

De enige ploeg die de kampioen nog enige tijd kon bijbenen was Oud Heverlee Leuven. Ze wonnen zelfs de eerste periode al eindigde ze met evenveel punten als KVSK United. Maar dankzij een winstmatch meer werd de eindronde al vrij snel een zekerheid. Na dit succes moesten de Vlaams-Brabanders echter de rol al snel lossen. Ondanks de grote achterstand op de kampioen behaalde OHL maarliefst 62 punten. In de eindronde schakelde het Torhout en Denderleeuw uit de A-reeks uit en in de finale versloeg het na verlengingen Visé uit de tweede klasse. OHL promoveert dus samen met KVSK United en KV Mechelen naar tweede nationale. Dit hebben ze vooral te danken aan François Sterchele. De spits scoorde 21 maal in de competitie en vond maarliefst 8 keer de netten in de eindronde.

KSK Tongeren dat dit seizoen een samenwerking met KRC Genk aanging werd voor de start gezien als concurrent voor KVSK en OHL. Maar door een erg zwakke start waren ze al direct op achtervolgen aangewezen. Ze klommen nog wel op een derde stek, maar ze telden uiteindelijk maarliefst 26 punten minder dan de kampioen en tien minder dan OHL. In de eindronde werden ze al in de eerste ronde uitgeschakeld door Denderleeuw.

Sprimont Comblain werd dé verrassing van het seizoen. Vorig seizoen streden de Walen nog tegen de degradatie naar bevordering. Maar deze jaargang slaagde ze er zelfs in om een eindrondeticket te bemachtigen door het behalen van de vierde plaats in de eindrangschikking. In deze eindronde schakelden ze nog verrassend Cappellen uit maar in de tweede ronden werden ze eruit gekegeld door Visé.
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties