Analyse Seizoensanalyse KVC Westerlo

Rita De Meyer
| 0 reacties
Seizoensanalyse KVC Westerlo
Foto: © SC

Volg Westerlo nu via WhatsApp!

Eigenlijk wist niemand voor aanvang van het seizoen wat te verwachten van Westerlo. De Kempenaars hadden zich niet echt versterkt, maar leden ook geen zware verliezen. Jan Ceulemans kon er alweer een nieuw jaar zijn zinnetje doen. En ondanks het vroege vertrek van Dosunmu en de slechte reeks op het einde van het seizoen eindigt de kleine Kempense ploeg zonder problemen op een twaalfde plaats in het klassement.

Westerlo begon mooi aan het seizoen, Tosin Dosunmu scoorde met de ogen dicht en de ploeg deed het goed. Maar die goede prestaties vielen op en de Nigeriaan was nog voor het einde van de zomer weg. Zijn vervanger, Peter Utaka, deed het minder goed, maar toonde zich de laatste vijf wedstrijden, waarin hij vier keer scoorde.

Maar Westerlo herpakte zich en stond bij de winterstop op een mooie negende plaats, ondanks het weinig scoren van de spitsen (Chris Janssens en David Paas zijn topscorer bij Westerlo met zes doelpunten) en de vele tegendoelpunten. De Kempenaars hebben zelfs een slechter doelpuntensaldo dan degradant Bergen. Maar de supporters kregen wat ze wilden, uitschieters tegen de toppers.

Kampioen Club Brugge en runner-up Anderlecht wistten niet wat er gebeurde toen ze naar 't Kuipje afzakten. Brugge werd het eerste kwartier helemaal overklast, vooral door een sterk spelende Coelho(foto). Maar toen die geblesseerd uitviel, zakte ook Westerlo in elkaar. Anderlecht kreeg zowaar voetballes van de kleine ploeg uit de Kempen! Maar RSCA slaagde er nog in kort voor tijd de gelijkmaker te scoren. Ondanks het gelijkspel waren de supporters na de eerste frustratie tevreden en dat is bij Westerlo belangrijk. De mensen zien er liever veel goed voetbal, zolang de plaats in het klassement aanvaardbaar blijft.

Westerlo is al enkele jaren een speciale club in de Belgische eerste klasse, met beperkte middelen en zonder voorzitter doet de ploeg het uitstekend. En ze doen dat met een combinatie van ervaren spelers en jeugdig geweld, al dan niet uit eigen rangen. Dat 17-jarige doelman Ruttens(foto) tijdens de winterstop gelinkt werd aan Anderlecht bewijst wel dat 'Westel' goed bezig is met zijn jeugd.

Ruttens wordt volgend seizoen na Bourdon ook tweede keeper, al doen enkele andere namen als Gaspercic, Lemmens en Volders de ronde om de concurrentie aan te gaan met de jonge Waal. Deelkens mag uitkijken naar een andere club, net als Zdenek Svoboda (vele blessures), Knut Haraldsen (te duur), Sadio Ba en David Paas (ook te duur). Daarentegen komen Nico Vankerckhoven (Monchengladbach), Bernt Evens (Antwerp) en Tom Van Imschoot (STVV) naar 't Kuipje en zijn de contracten van Jef Delen, Marc Wagemakers, Bobsam Elejico en Chris Janssens verlengd. Het Westelse bestuur is dus al klaar met zijn huiswerk, al ziet de club wellicht nog uit naar een vlot scorende spits..



Redactie: Kevin Pelgrims

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 02/06 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties