Roux stopt in schoonheid

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Roux stopt in schoonheid
Foto: © SC

Guy Roux houdt het voor bekeken. De 66-jarige Fransman stopt als coach bij Auxerre, de club waar hij al sinds 1961 actief is. Gisterenavond pakte Roux met 'zijn' club nog de Coupe de France zodat hij op een prachtige manier afscheid kan nemen van het Franse voetbal.

De voorbije weken twijfelde Guy Roux om zijn carrière als trainer voor bekeken te houden. De overwinning van gisteren maakte het voor hem makkelijker om de knoop door te haken. "Nu de club weer een hoofdprijs heeft gewonnen, kan ik met opgeheven hoofd Auxerre de rug toekeren," aldus de Franse legende. Bij de club hoopten ze nog op een extra jaartje onder zijn leiding, maar ze respecteren  zijn beslissing, die genomen werd op advies van zijn artsen.

Onder het bewind van Guy Roux evolueerde Auxerre van een amateurclub tot een professionele instelling. In 1996 beleefde hij zijn ultiem hoogtepunt toen hij Auxerre naar de Franse titel loodste. Hij zorgde er ook voor dat Philippe Mexes en Djibril Cissé echte Europese toppers werden.

Bron foto: uefa.com
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties