Groep 2: Oektraïne staat dicht bij WK

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Groep 2: Oektraïne staat dicht bij WK
Foto: © SC

In groep 2 heeft Oekraïne een belangrijke stap richting Duitsland gezet. In Griekenland gingen de Oekraïners met 0-1 winnen dankzij een doelpunt van Husin. Dankzij deze overwinning lopen Shevchenko en ploegmaats verder weg van de concurrentie. Turkije is de dichtste achtervolger met 7 punten minder. Met nog 3 partijen voor de boeg lijkt de kwalificatie zo goed als binnen.

Turkije deed in zijn partij wat het moest doen. Winnen van Kazakhstan. De Turken deden dit met veel overtuiging en speelden de Kazakken van het kastje naar de muur. Na een kwartier stond het al 0-2 na doelpunten van Tekke en Toraman. Tuncay dikte voor de rust de score nog verder aan. In de tweede helft kregen de toeschouwers evenveel doelpunten te zien. Tekke en Tuncay maakten hun tweede van de avond. Tussenin zorgde Altinop voor de 5de Turkse treffer.

Naast Turkije en Griekenland vecht ook Denemarken nog voor de tweede plaats in deze groep. De Denen kenden geen probleem met Albanië en hield de drie punten thuis in Kopenhagen. Larsen (2x)  en Jorgensen zorgden voor de Deense doelpunten. Bogdani zorgde voor de Albanese eerredder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties