Italië speelt gelijk tegen Servië

K M

Italië heeft 1-1 gelijk gespeeld tegen Servië en Montenegro op hun tour door de Verenigde Staten. Cristiano Lucarelli scoorde tijdens zijn debuut in een wedstrijd die de Azzurri een uur met 10 moesten spelen na de uitsluiting van Manuele Blasi.

Servië dreigde het meest in het begin van de partij maar Angelo Peruzzi had geen problemen met pogingen van Zigic en Vucinic. Na 25 minuten werd het dan toch 1-0 voor Servië. Vukcevic zorgde voor de assist, Zigic voor de goal. Het werd nog erger voor Italië toen Blasi rood zag na een trap uitgedeeld te hebben aan Vukcevic. Bondscoach Marcello Lippi zag zich gedwongen te wijzigen en haalde Mauro Esposito naar de kant. In zijn plaats kwam Giandomenico Mesto, die zo de eerste Reggina-speler ooit wordt die meespeelde bij de Azzurri. Een eerste kans voor Italië kwam er in de blessuretijd van de eerste helft, maar Zaccardo kopte een vrije trap van Oddo over de lat.

In de tweede helft maakte Grosso, Coppola en Lucarelli hun opwachting. Die laatste testte meteen de reflexen van Servië-goalie Kovacevic. Toch was het Servië die de beste kansen kreeg. Peruzzi moest al zijn kunnen tonen op een poging van Vukcevic en in de 70ste minuut voorkwam de paal een tweede doelpunt van Zigic. Italië ging op zoek naar de gelijkmaker en creërde kansen. Barone en Di Michele misten ze echter. In de 83ste minuut was het toch zo ver. Grosso kwam lanks de linkerkant het penaltygebied binnen en gaf zo de perfecte assist voor Lucarelli.

Italië: Peruzzi; Oddo (Grosso 46), Zaccardo, Barzagli, Chiellini (Brienza 64); Esposito (Mesto 35), Barone, Blasi, Mauri (Coppola 46); Toni (C. Lucarelli 46), Iaquinta (Di Michele 67)

Servië & Montenegro: Kovacevic; Djordjevic (Koroman 81), Dudic, Basa (Ivanovic 77); Rncic, Maric, Brnovic, Mladenovic (Trajkovic 57); Vukcevic; Zigic, Vucinic (Jestrovic 81)