Fifa stuurt slechte scheidsrechters naar huis

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Fifa stuurt slechte scheidsrechters naar huis
Foto: © SC

De wereldvoetbalbond FIFA zal het niet nalaten om slecht presterende arbiters op het komende toernooi om de Confederatie Cup naar huis te sturen. De waarschuwing die voorzitter Sepp Blatter maandag uitdeelde, is een gevolg van de diverse arbitrale dwalingen op de eindronde van het WK voetbal in 2002.

"Er zal geen herhaling komen van de slechte prestaties tijdens het WK in 2002", zei Blatter maandag in Frankfurt, twee dagen voor het begin van de strijd om de Confederatie Cup. Het toernooi in Duitsland geldt als test voor het komende WK. We laten nu de arbiters en hun assistenten geruime tijd samenwerken. Er is een duidelijke lijn aangegeven en die zullen we ook volgen."

Blatter wees in dat verband ook op het WK voor spelers tot 20 jaar in Nederland. Er werden toen testen gehouden onder de scheidsrechters, waarbij sommige trio's faalden. Zij werden onmiddellijk naar huis gestuurd. Blatter maakte echter niet bekend om wie het ging.

De voorzitter van de FIFA meent dat professionele arbitrage er echt zal komen. "Er is geen andere weg. Niet dat professionale arbiters nooit fouten zullen maken, maar het is meer het psychologische effect dat we ermee bereiken. Een beroepsarbiter zal met meer respect in het veld worden behandeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Confederations Cup

Nieuwste reacties