Nederlanders leren voetballen

Rudi Zeelmaekers
| 0 reacties
Nederlanders leren voetballen
Foto: © SC


Een avondje zappen, op zoek naar leuk voetbal, liet ons op een grappige reality-soap botsen. Uiteraard heeft het met voetbal te maken. Op de Nederlandse televisie startte op maandagavond immers de reeks "Atletico Ananas".  Het concept kan je vergelijken met "Witte raven", maar in plaats van iemand op Ã©Ã©n maand tijd om te vormen van leek tot professional wordt dit toegepast op een groep.

Zestien spelers die haast nooit een voetbal van dichtbij hebben gezien worden onder leiding van voormalig Nederlands international Peter Van Vossen klaargestoomd om op 27 juli een wedstrijd af te werken in een volle Feyenoordse kuip. De tegenstander zal bestaan uit oud-Feyenoorders. 

Balcontrole, dribbels, tactiek, technisch vermogen en fysieke paraatheid waren nagenoeg onbestaande bij de aanvang van dit project.  De vraag is of je op drie maanden tijd een groepje voetbalkneuzen kan omvormen tot een behoorlijk voetballend geheel.

De eerste training maakte alvast duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is. Ballen die in de voeten werden gespeeld leken oncontroleerbaar voor de meeste spelers. Enkel de doelman maakte een goede indruk, niet in het minst omdat hij met ware doodsverachting voor iedere bal ging.  Trainer Peter Van Vossen testte de sterkte van zijn team in een oefenwedstrijd tegen een damesploeg die op het één na hoogste amateurniveau in Nederland speelt. In een wedstrijd van dertig minuutjes kreeg Atletico Ananas maar lieft elf doelpunten om de oren. Een truitjeswissel zagen de jongens van Van Vossen achteraf natuurlijk wel zitten.

Met spelers in de ploeg die meer interesse hebben voor computers en kroegsporten lijkt het niet echt opportuun om te denken dat deze groep in staat gaat zijn om een degelijke wedstrijd af te werken op het einde van het project. Het wordt afwachten of het tegendeel kan bewezen worden.

Als er dan geen Champions League voetbal op de buis is dan is Atletico Ananas toch een leuk alternatief. Je weet immers dat je geen leuk voetbal zal te zien krijgen maar je zal toch geregeld kunnen glimlachen met de fratsen van de spelers.

Atletico Ananas - Nederland 2 - iedere maandag om 21.30

foto's : BNN
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties