Yakubu nu toch naar Middelsbrough

Niels Heselmans
| 0 reacties
Yakubu nu toch naar Middelsbrough
Foto: © SC

Aiyegbeni Yakubu, de 22-jarige aanvaller van Portsmouth verkast volgend seizoen naar Middelsbrough. De transfer was reeds vroeger beklonken, maar problemen omtrent de arbeidsvergunning van Yakubu beslisten anders over de geplande overstap. Vanmiddag besliste het Europees gerechtshof dat de Nigeriaan de volgende 5 jaar bij ‘Boro’ speelt.
 
Aiyebgeni Yakubu mag nu toch naar Riverside vertrekken. De voormalige goalgetter van Portsmouth werd eerst een arbeidsvergunning geweigerd . Zo’n arbeidsvergunning is noodzakelijk in Engeland voor je bij een club terecht kan. De heibel had vooral te maken omdat de Nigeriaanse goalgetter de voorbije 2 jaar onvoldoende wedstrijden had gespeeld voor zijn thuisland. Volgens de wetgeving in het Verenigd Koninkrijk moest Yakubu minstens 75% van de internationale wedstrijden voor het Afrikaanse land uitkomen. De arbeidsvergunning is nu toch toegekend aangezien Middelsbrough in beroep voldoende redenen kon aangeven waarom Yakubu niet aan het vooropgesteld aantal speelminuten geraakte.
 
De kersverse aankoop van ‘Boro’ kostte 7,5 miljoen Pond (ongeveer 13 miljoen Euro). Ook andere clubs uit Engeland waren geïnteresseerd in de spits, maar konden niet tot een overeenkomst komen met Portsmouth. De ex-speler van onder andere Maccabi Haifa brak pas echt door in Engeland. In Portsmouthse loondienst scheerde Yakubu hoge toppen: in 2,5 jaar  scoorde de spits 43 goals, 29 daarvan schoot hij in de netten in 68 Premiership-duels. In de twee afgelopen seizoen ging hij toppers als Van Nistelrooy, Rooney en Jimmy Floyd Hasselbaink vooraf in de topschuttersstand.
 
Vandaag verlengde Middelsbrough ook het contract van de Braziliaan Doriva voor 1 jaar. De 33-jarige verdediger voetbalt al sinds 2003 voor ‘Boro’, na een verblijf bij Celta De Vigo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties