Lierse wint met een monsterscore

Philippe Crols

Of Lierse gisteren toevallig naar Racing Genk was gaan kijken valt te betwijfelen. Hoedanook hadden de Lierenaars na 90 minuten eveneens 14 keer de weg naar de netten gevonden. Het Nederlandse Sluis was het slachtoffer van dienst en verloor met 0-14 .

Lierse verdeelde de 14 doelpunten netjes over de twee speelhelften. Na een half uur spelen hadden de Nederlanders al een 0-5 forfaitscore aan hun broek. Onder meer Tohoua scoorde twee maal. 0-5 leek ook de ruststand te gaan worden maar dat was buiten Lierse zelf gerekend. Eerst scoorde Tomic de 0-6 en even later scoorde ook nieuwkomer Cruz. Hij legde vanop de stip de 0-7 ruststand vast.

Lierse wisselde vijf spelers tijdens de rust en die waren niet van plan een mindere prestatie te leveren. Onder meer Lovrek viel op. Hij trapte de bal op 45 minuten tijd drie maal voorbij de Nederlandse doelwachter. Lovrek was met zijn drie doelpunten ook de topschutter van de avond. Lierse moest natuurlijk niet zijn beste niveau halen om het Sluis moeilijk te maken. De 0-14 eindstand was dan ook alles behalve onlogisch. Een echte test was dit natuurlijk niet voor Paul Put en zijn manschappen.

Lierse speelde met:
Mardulier, Wils, Nnaji, Smet, Milenkovic, Cruz ('46 Imschoot), Matthijsen ('46 Lovrek), Nunes ('46 Yakovenko), Tohoua ('46 Suleiman), Raeymaeckers ('46 Vairelles), Tomic (46' Charai)

Doelpunten Sluis - Lierse:

4' 0-1 Owngoal
16' 0-2 Nunes
19' 0-3 Tohoua
21' 0-4 Raeymaeckers
32' 0-5 Tohoua