Charleroi - het jaar van de bevestiging

Kristof Blomme
| 0 reacties
Charleroi - het jaar van de bevestiging
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Is Charleroi in staat om het goede seizoen van vorig jaar te evenaren? Kan Charleroi de topploegen opnieuw pijn doen? Volgens Jacky Mathijssen zou dit haalbaar moeten zijn.

Vorig seizoen

Hoewel Charleroi 2 seizoen geleden nog zwaar tegen de degradatie vocht, speelde het vorig seizoen ei zo na europees. Enkele speeldagen voor het einde was de ploeg nog in de running voor een Uefa-Cup ticket. Bovendien ging de club twee keer winnen op Sclessin: eerst in de competitie, later ook in de beker. Charleroi slaagde er ook in Anderlecht in het Astrid-Park te verslaan. De “Zebra’s” wisten het m.a.w. de topclubs behoorlijk moeilijk te maken. Trainer Jacky Matthysen bracht met zijn club goed voetbal waardoor hij de Walen naar een vijfde plaats in het klassement loodste: goed genoeg voor Intertoto-voetbal.

Transfers

De transferpolitiek bij Charleroi is dezelfde als de afgelopen jaren: enkele spelers uit de Franse competitie en enkele Belgische spelers uit de lagere voetbalklasse. Hoewel de wit-zwarten met Ribault (foto) en Fabien Camus, beiden van Marseille, twee goede spelers in huis haalden, verlieten twee topspelers van de ploeg:  Laurent Macquet en Ibrahim Kargo. Verder veranderde echter niet veel bij Charleroi waardoor het grootste gedeelte van de kern behouden werd. Onder andere het spitsenduo Brogno en Orlando bleef.  

In de oefenwedstrijden en de Intertoto speelde de ploeg heel afwisselend. Ze werd uitgeschakeld door het Finse Tampere en verloor in oefenwedstrijden van KSV Bornem maar tegen Caen, Virton en Oud Heverlee Leuven wisten de Zebra’s wel te winnen. Het valt af te wachten of Charleroi even wisselvallig zal presteren in de competitie, of dat ze er dan wel zullen staan.  

Seizoen 2005-2006

Indien Charleroi het even goed wil doen, zal de club zijn start zeker niet mogen missen. Charleroi kon niet winnen tegen het Finse Tampere. De topaffiche tegen Lazio Roma kwam er niet met als gevolg ook geen Europees ticket. Nochtans leeft het voetbal weer in Charleroi, na dat ene topjaar. Het zal geen simpele klus zijn om de fans opnieuw gelukkig te maken. Enige oplossing hiervoor is door opnieuw te zorgen voor goede, regelmatige prestaties en natuurlijk hier en daar een uitschieter. Is trainer Jacky Mathijssen in staat om zijn ploeg te laten bevestigen, waardoor ze kan aantonen dat ze langzamerhand bij de voetbaltop hoort?

Prognose

Zoals vermeld heet de moeilijke taak voor Charleroi: bevestigen. Nochtans kunnen de Zebra's echter niet veel beter doen als het vorige voetbalseizoen, aangezien Jacky Mathijssen toen al het maximum uit zijn groep gehaald heeft.  
Indien Charleroi rond de 8ste  plaats zou eindigen, zal de club best wel tevreden zijn, hoewel ook een plaats in de subtop haalbaar lijkt. Een stunt tegen Standard of Anderlecht zou de zebra’s veel vertrouwen geven, maar is het daartoe ook dit seizoen in staat?

Beste aankoop:       Fabien Camus (Marseille)
Grootste verlies:     Ibrahim Kargbo (Malatyaspor)
Eindstand:                subtop 

Ploegfiche

Auteur: Pieters Dirk

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties