Overzicht tweede voorronde CL

Philippe Crols

Gisteren en vandaag zijn de terugwedstrijden van de tweede voorronde van de Champions League gespeeld. Daarmee zijn ook meteen alle ploegen voor de derde voorronde bekend. Wij geven u weer een overzicht van alle wedstrijden.

Neftchi Bakoe - Anderlecht  1-0
Anderlecht kwam nooit echt in de problemen tegen Bakoe. Toch was het even schrikken voor paars-wit toen Boret na amper vier minuten al de score opende vanop de stip voor de thuisploeg. In de eerste helft kreeg Bakoe nog een paar kansjes, maar scoren deed het niet meer net als Anderlecht dat maar een klein kansje kreeg via Goor. Na de rust probeerde Anderlecht langs zij te komen, maar Serhat Akin en Wilhelmsson konden niet tot scoren komen. Hoedanook: opdracht volbracht voor Anderlecht. In de volgende ronde wacht zoals bekend Slavia Praag.
Voor een uitgebreid verslag: Klik

Haka - VÃ¥lerenga  1-4
Tegenstander van Club Brugge in de volgende ronde wordt zoals verwacht het Noorse VÃ¥lerenga. De Noren wonnen de heenmatch al met 1-0 en wonnen nu ook de terugwedstrijd. Nochtans was het Haka dat via Lehtinen op voorsprong kwam. Na een halfuur was de kwalificatie echter wel binnen voor VÃ¥lerenga. Daar hadden Wæhler en Tore Andre Flo voor gezorgd. Na de rust scoorde Flo nog eens, net als sterspeler Iversen.

Lokomotiv Moskou - Rabotnicki  2-0
Vorige week was het al niet echt overtuigend wat Moskou liet zien in Macedonië en dat was vandaag net hetzelfde. Zich plaatsen voor de volgende ronde deden ze echter wel. Op doelpunten was het echter wel lang wachten. Een kwartier voor tijd scoorde Sychev, net als vorige week, het eerste doelpunt voor Lokomotiv. Vijf minuten later nam Asantiani alle twijfels weg voor de thuisploeg en zorgde voor de 2-0 eindstand. Lokomotiv speelt in de volgende ronde tegen Rapid Wien.

Maccabi Haifa - Malmö  2-2
Een thriller van formaat was het in Israël. Nadat de heenwedstrijd eindigde op 3-2 werd het in Haifa 2-2. Colautti trapte zijn ploeg na tien minuten al op voorsprong, 1-0. Tien minuten later hingen de bordjes weer gelijk. Afonso was de maker van het Zweedse doelpunt. Op het uur zette Arbeitman de ploeg uit Israël weer op voorsprong. Die Arbeitman werd echter nog de anti-held van de avond. Hij kreeg met nog twintig minuten te gaan een rode kaart. In de laatste minuut bracht Abelsson zijn ploeg alsnog op gelijke hoogte en dus ook een ronde verder. De Zweden waren volledig terecht door het dolle heen. In de volgende ronde wacht Thun.

Trabzonspor - Famagusta  1-0
Het Turkse Trabzonspor is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde. Tekke zorgde vorige week nog voor het hoopgevende Turkse doelpunt in de wedstrijd die met 3-1 verloren werd. Ook vandaag scoorde hij weer. Net voor rust bracht hij zijn ploeg op voorsprong. Trabzonspor kon de score echter niet verder uitdiepen. Toen bezoeker Katsavakis een kwartier voor tijd rood kreeg, leken de Turken het toch nog te gaan halen. Famagusta hield echter stand en mag zo een ronde verder, waar het tegen het Schotse Glasgow Rangers zal spelen.

Sheriff Tiraspol - Partizan Belgrado  0-1
Tiraspol is er niet in geslaagd te stunten tegen de mensen uit Belgrado. Het 1-0 verlies was echter niet onoverkomelijk en de thuisploeg vloog er dan ook meteen stevig in. Ze vielen aan in de wetenschap dat een tegendoelpunt dodelijk kon zijn. Scoren deed Tiraspol niet, maar dat tegendoelpunt kwam er na 65 minuten wel en dodelijk was het ook al. Odita zorgde net als vorige week voor het enige doelpunt. Partizan neemt het nu op tegen de killer van Celtic, Artmedia Bratislava.

Steaua Boekarest - Shelbourne  4-1
0-0 werd het vorige week, 10 tegen 10 was het na vijf minuten na rode kaarten voor Dica(B) en Rodgers(S). Vandaag was er echter geen enkel probleem voor de thuisploeg, die na een halfuur met 2-0 leidde. Nicolita en Iacob maakten de Roemeense doelpunten. Even hoop voor de Ieren was er wel toen Byrne vijf minuten voor rust de aansluitingstreffer maakte. Na een uur was die hoop van de bezoekers weer ver te zoeken. Dinita had er immers 3-1 van gemaakt. Oprita maakte in de laatste minuut vanop de stip het laatste doelpunt. De Roemenen nemen het in de volgende ronde op tegen Rosenborg.

CSKA Sofia - Tirana  2-0
Twee late treffers van de Bulgaren vorige week zorgden voor een schitterende uitganspositie. Na drie minuten al was de kwalificatie zo goed als binnen na een doelpunt van Zida. Nu moest Tirana al vier maal scoren, maar dat lukte niet echt. Het was in tegendeel aan de overkant dat het laatste doelpunt viel. Todorov maakte er in de laatste minuut 2-0 van. Sofia mag zich zo opmaken voor een galamatch tegen Liverpool.

Brøndby - Dinamo Tblisi  3-1
Ook het Deense Brøndby stond na de 0-2 winst van vorige week al met anderhalf been in de volgende ronde. Ook bij de Denen was de kwalificatie al vrij snel binnen. Na tien minuten zorgde Lorentzen voor de 1-0. Diezelfde Lorentzen nam net voor rust alle twijfel weg door de 2-0 tegen de touwen te schieten. Iashvili zorgde in de wedstrijd zelf nog eventjes voor spanning door net na het uur de 2-1 te scoren. De overwinning ging echter wel naar de thuisploeg, die zijn voorsprong nog aandikte tot 3-1 via Kamper. Volgende en laatste obstakel op weg naar de Champions League wordt het Nederlandse Ajax Amsterdam.

Hajduk Split - Debrecen  0-5
Hajduk Split is niet meer wat het geweest is. Na de 3-0 nederlaag van vorige week blameerde het vandaag zichzelf. Het ging in eigen huis met maar liefst 0-5 kopje onder. Na een halfuur was het al beklonken voor Debrecen. Na doelpunten van Halmosi, Kerekes en nog eens Halmosi stond er al een 0-3 ruststand op het bord. Sidibe en Kiss maakten de vernedering voor Split enkel en alleen nog groter. 0-5 was de eindstand. In de volgende ronde zal Debrecen het wat moeilijker krijgen. Dan neemt het de handschoen op tegen Man United.

Rapid Wien - Dudelange  3-2
Het Champions League - avontuur van het Luxemburgse Dudelange was na vorige week (1-6 verlies) eigenlijk al afgelopen. Toch wilde het vandaag nog waardig afscheid nemen van Europa en het leek daar ook nog in te lukken. Na een eigen doelpunt van Tosun en een doelpunt van Gruszczynski leidde Dudelange met 0-2. Onze landgenoot Lawarée behoedde Rapid voor een blamage door twee maal te scoren. Ook een gelijkspel was Dudelange niet gegund, want net voor tijd maakte Dolinger de 3-2. Volgende tegenstander voor Wien wordt Lokomotiv Moskou.

Thun - Dynamo Kiev  1-0
De laatste wedstrijd van vandaag leverde meteen ook de grootste verrassing op. Het Zwitserse Thun gaat door ten koste van Dynamo Kiev. Iedereen dacht dat Kiev het na de 2-2 van vorige week nog wel zou halen. Kiev kreeg ook wat kansen, maar scoorde niet. Toen de Oekraïners in de laatste minuten met z'n allen naar voor trokken, maakte Bernardi er op de counter 1-0 van. Het stadion van Thun stond op springen. De uitschakeling werd Rodrigo allemaal eventjes teveel en hij kreeg nog een rode kaart. Thun mag zelfs stilletjes dromen van de echte Champions League, want in de volgende ronde speelt het tegen het Zweedse Malmö. Niet echt de grootste club uit Europa.

Liverpool - Kaunas  2-0
Gisteren al liet Liverpool-manager Benitez met Carragher, Gerrard en Cissé drie basisspelers rusten. Het Litouwse Kaunas kon daar echter niet van profiteren. Liverpool kwam immers nooit in de problemen tegen de Litouwse ploeg. Voor doelpunten was het echter wel wachten tot een kwartier voor tijd. Steven Gerrard stond amper drie minuten op het veld toen hij de 1-0 scoorde. Net voor tijd zorgde nog een invaller, Djibril Cissé, voor de 2-0 eindstand. Liverpool neemt het in de laatste voorronde op tegen het Bulgaarse CSKA Sofia.

Celtic - Artmedia Bratislava  4-0
Nog gisteren was er net geen mirakel te beleven in Glasgow. Celtic werkte de 5-0 uit de heenwedstrijd nog bijna weg, maar uiteindelijk bleven de Schotten steken op 4-0 en zo zit hun Europese campagne er dit seizoen al op. Thompson en Hartson scoorden in de eerste helft. Toen McManus tien minuten na rust de 3-0 scoorde stond Celtic Park in vuur en vlam. Het werd dus ook nog 4-0. Beattie was ervoor verantwoordelijk dat iedere supporter zijn hartslag met een ruk de hoogte inging. Dat veranderde niet meer de laatste zeven minuten, net als de score. De Slovaken ontmoeten in de volgende ronde Partizan Belgrado.