Sporting Lokeren - Een rustig seizoen tegemoet

Glenn De Nys
| 0 reacties
Sporting Lokeren - Een rustig seizoen tegemoet
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag nemen we de ploeg uit het Waasland onder de loep. Het Lokerse bestuur wil resoluut voor een plaatsje in de subtop gaan. Iets te hoog gegrepen of kan Muslin, de nieuwe trainer voor een stunt zorgen? Voetbalkrant ging op onderzoek.

Vorig seizoen
 
Hoogtepunt van vorig seizoen was ongetwijfeld de halve finale van de Beker van België tegen Germinal Beerschot, de latere winnaar van de Cup. In de competitie draaide het evenmin bij Lokeren. Het speelde een zeer matig seizoen zodat het niet swingde op Daknam. Franky Van Der Elst werd in de helft van het seizoen weliswaar aan de deur gezet, maar ook dat leverde niets op.
 
Transfers
 
Lokeren was tot nu toe zeer rustig op de transfermarkt. Voornaamste transfer was de nieuwe trainer Slavoljub Muslin. De Joegoslaaf is een coach met veel ervaring. Hij won met Bordeaux de Intertoto Cup (1995) en nog niet zo lang geleden vergaarde hij driemaal de dubbel, tweemaal met Rode Ster Belgrado en éénmaal met Levski Sofia. En dit in amper vier jaar tijd. Van hem wordt verwacht dat hij Lokeren terug naar een subtopplaats leidt.
 
Gunther Van Handenhoven was de eerste echt bekende speler die aangetrokken werd. Van Handenhoven mocht vertrekken bij zijn club La Louvière en komt nu het Lokerse middenveld meer kracht en snelheid geven. Verder kwam Hakim Bouchouari over van derdeklasser FC Nieuwkerken en werden de Kroaat Jukic en Joegoslaaf Vukomanovic aangetrokken. De laatste transfer was die van Drulic. Van de 28-jarige Servische aanvaller wordt veel verwacht op Daknam, des te meer daar hij al heel wat ervaring opdeed bij de Spaanse topklasser Real Zaragoza.
Bij de vertrekkers noteren we Mamadou Coulibali, die uitgeleend werd aan het Deense FC Nordsjælland. Ook Ademilson, Roma en Ibrahima Conte mochten de club transfervrij verlaten.
 
Seizoen 2005-2006
Aan de ploeg verandert er niet heel veel tegenover vorig seizoen. In doel zal het nog steeds Milojevic zijn die de netten zal moeten proberen schoon te houden. Achteraan is enkel Vukomanovic aangetrokken. Hij zal zeker zijn kans krijgen om in de basis te komen. Op het Ijslands kwartet, Vidarsson, Baldvinsson, Gretarsson en Kristinsson, kan Muslin ook nog steeds rekenen. In de spits is er natuurlijk de sterke Tailson. De Braziliaan zal wel moeten vechten voor zijn plaatsje nu Bouchouari, Drulic en Lukic zijn aangetrokken.
 
De voorbereiding liep voor Sporting Lokeren niet echt geslaagd. In de Intertoto verloor het, in de tweede ronde, op eigen veld met 1-4 van Young Boys Bern. Tegen de “mindere” ploegen had Lokeren ook vaak moeilijkheden. Zo werd in FC Dender, Nieuwkerken en Cappellen slechts met het kleinste verschil gewonnen.
 
Prognose.
 
Het Lokerse bestuur wil een top-5 plaats. Of de nieuwe trainer daarin zal slagen valt af te wachten. Wij zien Lokeren alvast rustig meedraaien in de middenmoot. De supporters kunnen zich misschien al opmaken voor een nieuw, lang bekeravontuur.
 
Beste aankoop: Gunther Van Handenhoven
Grootste verlies: Mamadou Coulibali
Prognose: 9e plaats
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties