Champ: De degradatiestrijd

Yves Dekoning
| 0 reacties
Champ: De degradatiestrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Coventry, Crewe Alexandra, Luton Town, Sheffield Wednesday Brighton en Watford zullen hard moeten knokken tegen het degradatiespook. Voor drie teams zal het doek onverbiddelijk vallen.


Pas op de laatste dag kon Brighton zich vorig seizoen redden. Ook nu ziet het er niet rooskleurig uit voor de Seagulls. Mark McGhee moet met zijn jonge garde vechten tegen het degradatiespook. 

Micky Adams heeft Coventry onder zijn hoede. The Sky Blues willen een nieuwe start nemen in een nieuw stadion: de Ricoh Arena. Als de motor even blijft sputteren zou het wel eens een loodzwaar seizoen kunnen worden.

Crewe Alexandra kon vorig seizoen het vertek van Dean Ashton niet verwerken. De Railwaymen zullen ook nu weer lijden. Dario Gradi (foto) is al 22 jaar manager van de club, en heeft dus ervaring zat. 

Als kampioen in League One mag van Luton Town wel iets verwacht worden in the Championship. De Hatters zullen proberen punten te pakken met dezelfde ploeg als vorig seizoen. Geen gemakkelijke opdracht dus voor trainer Mike Newell.

Ook Sheffield Wednesday is nieuw in The Championship. Het is leuk om de Owls terug in dezelfde reeks als hun buren van Sheffield United te zien, maar hoe lang zal dat sprookje duren? Paul Sturrock zal zijn handen vol hebben in de komende maanden.

De zwaarste opdracht in the Championship ligt misschien wel in de handen van Adrian Boothroyd. De jonge onervaren manager van de Hornets zag deze zomer enkele sterkhouders vertrekken. Watford had vorig seizoen problemen om zich te redden, en dat zal nu niet anders zijn.





 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties