Champ: een rustig seizoen?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Champ: een rustig seizoen?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het middenveld vinden we Cardiff City, Leeds United, Leicester City, Millwall, Plymouth, QPR, Southampton en Wolves. Deze teams zouden geen problemen mogen kennen, maar om voor promotie te strijden moeten ze boven zichzelf uitstijgen.


Cardiff City verzuipt bijna in de schulden, maar zou toch een zorgeloos seizoen in The Championship moeten doormaken. Dave Jones moest afscheid nemen van een hoop spelers om de loonlast te verlagen, maar sloeg er in goedkopere alternatieven naar de Bluebirds te lokken.

Na enkele moeilijke jaren schijnt er weer licht boven Leeds United. Voorzitter Ken Bates pompt miljoenen in de Whites en wil prestaties zien. Met Kevin Blackwell aan het hoofd hoort Leeds thuis in de linkerhelft van de rangschikking. 

Bij Leicester City is de verwerking van het degradatietrauma nog volop bezig. Manager Craig Levein mag misschien op meer hopen, maar meer dan een anoniem seizoen in de middelste regionen zal er voor de Foxes niet inzitten.

Ook Millwall heeft de ambities enigszins moeten temperen. Colin Lee heeft het roer overgenomen en moet een heel nieuwe ploeg opbouwen. Als de Lions hun start niet missen, mogen ze dit seizoen geen problemen kennen. Hopelijk kan Bob Peeters dit seizoen wat meer meespelen.

Plymouth Argile is een bescheiden clubje dat het niet slecht doet onder leiding van Bobby Williamson. Met Rufus Brevett (West Ham) en Taribo West (Al-Arabi, foto) haalde hij defensieve ervaring naar de Pilgrims.

Op papier heeft QPR een goede zaak gedaan op de transfermarkt. Met Marc Nygaard (Brescia) en Stefan Moore (Aston Villa) verwezelijkte manager Ian Holloway enkele opmerkelijke transfers. Belangrijkste speler voor de Rangers is Martin Rowlands.

Glenn Hoddle stuurde Wolverhampton Wanderers vorig seizoen naar de negende plaats, en moet dat kunstje kunnen herhalen. Met een ideale mix van jeugd en ervaring moet er zelfs meer inzitten voor de Wolves. Oude bekende (ex-Anderlecht) Ki-Hyeon Seol zou dé uitblinker moeten worden.

Meestal probeert een degradant meteen terug te stijgen. Voor Southampton zal dat enorm moeilijk worden. De Saints moesten een aantal sterkhouder laten gaan. Vooral Peter Crouch (Liverpool) en Kevin Phillips (Aston Villa) zullen zwaar gemist worden. Ook Jelle van Damme verliet de club van Harry Redknap. De jonge Belg koos voor Werder Bremen. Verder gingen Jamie Redknapp en Graeme Le saux op pensioen, maar kwam Dennis Wise de kern wel versterken.










Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties