Champ: promotiekansen

Yves Dekoning
| 0 reacties
Champ: promotiekansen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Meedingen naar een plaatsje in de play-offs en een eventuele promotie, dat is de opdracht voor BurnleyDerby County, Hull City, Ipswich Town, Preston, Reading en Sheffield United.


Burnley eindigde vorig seizoen dertiende, maar manager Steve Cotterill (foto) wil de club naar de play-offs leiden. Hij plukte bij zijn ex-club Stoke aanvaller Gifton Noel-Williams en Wayne Thomas weg. Verder moet vooral Ade Akinbiyi het verschil maken voor de Clarets.  

Na een vierde plaats vorig seizoen hoopt Derby County zijn status te bevestigen. The Rams moeten met manager George Burley streven naar een plaats bij de eerste zes. 

Ook voor Hull City is dat het doel. De club hoopt dan voor het derde jaar op rij promotie af te dwingen. De Tigers promoveerden als nummer twee in League One, en barsten van de ambitie. Peter Taylor kreeg een prachtig budget om nieuwe spelers aan te trekken. Hij kocht geen grote namen, maar een aantal degelijke versterkingen.

Ipswich Town slaagt er al twee seizoenen op rij niet in om te promoveren naar de Premier League. Vorig jaar eindigden de Tractor Boys derde na lang voor de titel te hebben gestreden. Ook in de play-offs liep het fout. Joe Royle zag een aantal belangrijke spelers vertrekken en zal dus de ambities wat moeten bijstellen. Vooral Darren Bent (Charlton) en Tommy Miller (Sunderland) zullen zwaar gemist worden. 

Billy Davies maakte van Preston North End een degelijke ploeg voor The Championship. Als de Lilywhites de prestaties van vorig seizoen kunnen doortrekken zullen ze dicht bij plaats zes eindigen.

Reading greep afgelopen jaar op het nippertje naast de play-offs en wil absoluut een herhaling van dat scenario vermijden. Steve Coppel mocht acht nieuwe namen aan zijn team toevoegen. Vooral Engels jeugdinternational Leroy Lita (van Bristol City) sprint in het oog. De Royals kunnen met wat meeval zelfs meestrijden voor de titel.   

Neil Warnock is druk in de weer geweest op de transfermarkt. Met acht nieuwkomers hoopt hij met Sheffield United in de play-offs te geraken. De Blades zijn er altijd dichtbij, maar de afgelopen jaren was het altijd "net niet".










Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties