Zelenka helpt Sparta aan overwinning

Philippe Crols
| 0 reacties
Zelenka helpt Sparta aan overwinning
Foto: © SC

Slavia Praag opende gisteren de competitie tegen Jihlava. De tegenstander van Anderlecht in de derde voorronde van de Champions League deed dat niet zo goed, want het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vanmiddag deed buur Sparta Praag het beter. 

Sparta moest in tegenstelling tot Slavia Praag zijn eerste wedstrijd op verplaatsing afwerken. Het deed dat in en tegen Victoria Pilzen. Na zeven minuten al had Kisel zijn ploeg op een 0-1 voorsprong gebracht. Vijf minuten voor rust leek Sparta de wedstrijd binnen te hebben. Ex-Westerlo-speler Lukas Zelenka maakte de 0-2. Dat was ook de ruststand. 

Na de rust bepaalde Sparta nog steeds het spelgebeuren en kwam heel vaak dicht bij de 0-3. De bezoekers verkwanselden de kansen en kregen er twintig minuten voor tijd nog een probleem bij. Smejkal bracht Pilzen terug tot 1-2. Plots waren ze bij Sparta eventjes van hun melk. Gelukkig voor Praag kon de thuisploeg daar niet van profiteren. De bezoekers hielden stand en zagen in de slotminuten dat Pilzen tot tien man herleid werd na de uitsluiting van Knakal. Zo wordt Praag ook meteen leider in de Tsjechische eerste klasse.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa

Nieuwste reacties