Trainer van Rosenborg neemt ontslag

viki meeuwis
| 0 reacties
Trainer van Rosenborg neemt ontslag
Foto: © SC

De trainer van Rosenborg, Per Joar Hansen, heeft vanavond na de wedstrijd tegen Lillestrøm ontslag genomen. Rosenborg verloor die partij in eigen stadion met 1-2. En dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Rosenborg met jarenlange Champions League ervaring en 13 keer op rij Noors landskampioen, begon slecht aan dit seizoen. Ze konden nooit overtuigen en verloren vorig week nog met zware 5-1 cijfers van middenmotor Frederikstad. Hansen stond al langer onder druk en het was dan ook niet echt een verrassing dat hij ontslag nam, eerder een kwestie van tijd.

Nochtans had de clubleiding enkele weken geleden laten weten dat de trainer hun vertrouwen nog altiid had. Maar zoals eerder al aangegeven op Voetbalkrant, is wat gevreesd werd toch uitgekomen. Rosenborg was jarenlang een solide ploeg, standvast met spelers waar men kon op rekenen. Maar sinds vorig jaar is er een kentering merkbaar. Rosenborg werd weliswaar voor de dertiende keer op rij landskampioen, met 1 doelpunt verschil van VÃ¥lerenga. Maar Noors voetbal is moeilijk met bijvoorbeeld België te vergelijken. Er zijn veel Noorse profspelers die naast hun voetbalactiviteiten ook ofwel verder studeren ofwel nog een bijberoep hebben.

Bij de aanvang van het seizoen riep Per Joar Hansen de spelers nog op om deze nevenactiviteiten te beperken en om de focus toch bij de ploeg te leggen. Ook het feit dat Rosenborgs team vooral uit spelers bestaat die al verschillende jaren bij de ploeg actief zijn en misschien het gevoel van “ik heb het allemaal al eens meegemaakt” beginnen te ondervinden, speelt waarschijnlijk mee wat betreft de slechte resultaten. Rosenborg heeft jonge talenten zoals Daniel Braaten en Per Ciljan Skjelbred maar die moeten nog groeien en het probleem van de juiste balans tussen de oudere generatie en de jonge garde, de uitdaging die de jongeren voelen en de berusting van de oudere spelers speelt Rosenborg nu parten. 

Rosenborg speelt volgende week hun eerste partij in de voorronde van de Champions League tegen Steaua Boekarest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties