Sunderland terug op hoogste niveau

Yves Dekoning
| 0 reacties
Sunderland terug op hoogste niveau
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sunderland AFC viert zijn terugkeer in de Premier League. De Black Cats degradeerden in 2003, maar staan twee jaar later terug op het hoogste niveau. Niet alleen mochten ze de promotie vieren, maar ook de titel in The Championship. Manager Mick McCarthy geniet dan ook het volle vertrouwen van voorzitter Bob Murray.

Sunderland speelt in het prachtige Stadium of Light dat 48.000 toeschouwers kan herbergen. Er liggen uitbreidingsplannen klaar om de capaciteit te verhogen tot 63.000 zitjes.


Ambities

Sunderland speelde zes keer kampioen in de Engelse eerste klasse, maar de laatste titel dateert al van 1936. In 1973 werd met de FA Cup voor het laatst een grote prijs gewonnen. De Black Cats zijn zeker gewapend om zich te handhaven in de Premier League. Het talent is aanwezig, maar ze zitten nu wel in één van de sterkste competities ter wereld. Sunderland kan verrassen, maar gaat waarschijnlijk toch een moeilijk jaar doorworstelen. Als de degradatie vermeden wordt, mag McCarthy zichzelf op de borst kloppen.  


Sterkhouders

Doelman Mart Poom heeft meer dan honderd interlands voor Estland achter zijn naam staan. Door tal van blessures krijgt hij echter concurrentie in doel van youngster Ben Alnwick. De 18-jarige Engelsman maakte indruk tijdens de voorbereiding.


Transfers

Sunderland nam afscheid van enkele belangrijke spelers, maar haalde evenwaardige vervangers binnen. Thomas Myhre, Brian Deane, Marcus Stewart en Michael Bridges zijn de meest bekende vertrekkers. Meest opvallende nieuwkomer is Anthony Le Tallec (foto). De aanvallende middenvelder zou wel eens een sleutelrol kunnen spelen bij de Black Cats. De jonge Fransman begon heel sterk aan zijn seizoen bij Liverpool, maar werd toch uitgeleend aan Sunderland. Hij moet de ploeg naar een hoger niveau kunnen tillen. Ook de ervaren Alan Stubbs, middenvelder Tommy Miller en aanvaller Jonathan Stead zouden serieuze versterkingen moeten zijn.


De kern

Doelmannen:
Kelvin Davis 
Trevor Carson
Mart Poom
Ben Alnwick

Verdedigers:
Alan Stubbs
Stephen Wright
George McCartney
Gary Breen
Steve Caldwell
Neill Collins
Julio Arca
Danny Collins

Middenvelders:
Nyron Nosworthy
Martin Woods
Billy Dennehy
Stuart Holden
Carl Robinson
Liam Lawrence
Dean Whitehead
Grant Leadbitter
Colin Healy
Chris Kingsberry
Tommy Miller
Andrew Welsh
Matt Piper

Aanvallers:
Daryl Murphy
Anthony Le Tallec
Jon Stead
Kevin Kyle
Stephen Elliott
Chris Brown






Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties